Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 12:49

Αναβιώνει το αρχαίο πένταθλο το Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη!

Γράφτηκε από τον
Αναβιώνει το αρχαίο πένταθλο το Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη!

 

Πάνω από 200 παιδιά 6 έως 12 ετών θα λάβουν μέρος στους αγώνες αρχαίου πένταθλου αυτό το Σάββατο στο Στάδιο - Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Μια διοργάνωση που στόχο έχει να γίνει θεσμός, αναδεικνύοντας παράλληλα τον αρχαιολογικό χώρο σε διεθνές επίπεδο. Η Ολυμπιάδα Καλαμάτας ήταν ο σύλλογος που είχε την ιδέα αναβίωσης του αρχαίου πένταθλου στην Αρχαία Μεσσήνη, το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας με το Δήμο Μεσσήνης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και φυσικά το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιάδα Καλαμάτας, ενώ έχει και την υποστήριξη από το "Διάζωμα".

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο στις 10 το πρωί και οι απονομές στη μία το μεσημέρι. 

Τα αγωνίσματα είναι: 187 μέτρα, μήκος χωρίς φόρα, ακοντισμός, δισκοβολία, καθώς και αγώνας επίδειξης πάλης από την εθνική ομάδα πάλης υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Σιδηρόπουλου. 

Στους αγώνες επίδειξης θα λάβει μέρος και ο σύλλογος "Αριστόδημος" από τη Μεσσήνη.

Η συνέντευξη Τύπου

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας και ζήτησαν από τον κόσμο να δώσει το "παρών" στην αυριανή εκδήλωση.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "Απώτερος στόχος της Περιφέρειας είναι να γίνει η αθλητική αυτή εκδήλωση θεσμός. Φιλοδοξία μας είναι η συμμετοχή αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα, αθλητικών σωματείων από το εξωτερικό, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε μελλοντικές διοργανώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη. Στρατηγικός στόχος είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του Σταδίου της Αρχαίας Μεσσήνης σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο εμπλουτισμός της διοργάνωσης με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως διεθνή αθλητική ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό, διαδραστικές ξεναγήσεις στο στάδιο και πολιτιστικά δρώμενα". 

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος τόνισε την καλή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνουν αυτοί οι αγώνες και ιδιαίτερα τον κ. Θέμελη, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.  Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, μίλησε ο Σταμάτης Φριντζήλας, που έκανε ιστορική αναδρομή θυμίζοντας ότι στο πένταθλο έχει υπάρξει νικητής και ο Μεσσήνιος Γόργος και ευχήθηκε με τη φετινή εκδήλωση να δοθεί συνέχεια και οι αθλητές να παίρνουν μέρος με μοναδικό έπαθλο ένα στεφάνι ελιάς.

Τέλος, η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Καλαμάτας Γιώτα Τσιάλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Αλειφέρη και τους κ. Θέμελη και Μπένο και δεν έκρυψε την φιλοδοξία της να συμμετάσχουν στο μέλλον και αθλητές από το εξωτερικό. Σημείωσε ότι θα λάβουν μέρος παιδιά από πρώτη έως έκτη δημοτικού και 11 συνολικά σύλλογοι από την Περιφέρεια, ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες.