Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:46

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: Δεκάδες παιδιά στο αρχαίο πένταθλο

Γράφτηκε από τον
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: Δεκάδες παιδιά στο αρχαίο πένταθλο

 

Με στόχο να γίνουν θεσμός διεξάγονται σήμερα στο Στάδιο - Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης, οι αγώνες αρχαίου πένταθλου.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 10 το πρωί και οι απονομές στη μία το μεσημέρι. Θα λάβουν μέρος πάνω από 200 παιδιά  6 έως 12 ετών, ενώ τα αγωνίσματα είναι 187 μέτρα, μήκος χωρίς φόρα, ακοντισμός, δισκοβολία, καθώς  και αγώνας επίδειξης πάλης από την εθνική ομάδα πάλης υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Σιδηρόπουλου.

Στους αγώνες επίδειξης θα λάβει μέρος και ο σύλλογος "Αριστόδημος" από τη Μεσσήνη. Την ιδέα αναβίωσης του αρχαίου πένταθλου στην Αρχαία Μεσσήνη είχε η Ολυμπιάδα Καλαμάτας και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας με το Δήμο Μεσσήνης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και φυσικά το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιάδα Καλαμάτας, ενώ έχει και την υποστήριξη από το "Διάζωμα".

Mε 21 αθλητές ο Ακρίτας

Στους σημερινούς αγώνες θα λάβουν μέρος 11 σύλλογοι από την Περιφέρεια. Ο Ακρίτα, είναι ένας από αυτούς και ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με 21 αθλητές και αθλήτριες. Πρόκειται για τις Ιωάννα Πετεινάρη, Κατερίνα Κακούνη, Σοφία Κακούνη, Ελενα Γιαννέλου, Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, Σταυρούλα Γεωργούση, Λυδία Μάλλωση, Μαρίνα Πουλάκου, Κατερίνα Μάλαμα, Ελένη Λάσκαρη, Αντωνία Χριστοπούλου, Ναταλία Μάλλωση, Ιωάννα Γιαννέλου, Θεοδώρα Τριανταφυλλοπούλου και τους Αγγελο Ζαχαριά, Ανδριανό Μάλλωση, Γιάννη Κανελλόπουλο, Αλέξανδρο Κικεντζή, Χρήστο Μουχτούρη, Χρήστο Γιαννέλη και Σταύρο Μπάκα. Την αποστολή θα συνοδεύσουν η προπονήτρια Ευαγγελία Ντόλου και ο έφορος Πέτρος Παπαδόπουλος.