Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 14:23

Ο Μεσσηνιακός συμμετείχε στο αρχαίο πένταθλο

Γράφτηκε από τον

Στην Αρχαία Μεσσήνη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού.

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου, 26 αθλητές της ακαδημίας στίβου συναγωνίστηκαν στα αγωνίσματα του σταδίου, του άλματος σε μήκος χωρίς φόρα, του ακοντισμού και της δισκοβολίας. Στο αγώνισμα της πάλης συμμετείχαν υπό μορφή επιδείξεως οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας του ομωνύμου αθλήματος.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο αθλητικός σύλλογος Ολυμπιάδα Καλαμάτας τον οποίο συνεχάρη ο Μεσσηνιακός για την αξιόλογη πρωτοποριακή δραστηριότητα. 

Ανάλογα εύσημα απέδωσαν επίσης οι πράσινοι στους συν διοργανωτές Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Μεσσήνης, Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Οι νεαροί αθλητές όλων των συμμετεχόντων συλλόγων, αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες συναγωνιζόμενοι σε έναν χώρο με ανυπολόγιστη ιστορικότητα. Οι αθλητές του Μεσσηνιακού ήταν οι Γιάννης Δούσης, Ανδρέας Δούσης, Στάθης Βρακάς, Λυκούργος Μπαρδουνιώτης, Ολυμπία Κρόμπα, Κατερίνα Κρόμπα, Πένυ Μπιζίμη, Δήμητρα Παπαδέα, Κωνσταντής Τιόπουλος, Δημήτρης Μπαρδουνιώτης, Αργυρώ Βρακά, Φωτεινή Σουλειμέζη, Ευαγγελία Παπαδέα, Ολυμπία Σκιαδοπούλου, Χρυσούλα Τσουμπάνου, Βασιλική Τσουμπάνου, Αναστάσης Γιαννόπουλος, Μάριος Παπαγιαννόπουλος, Βλαδήμηρος Τριαντόπουλος, Παύλος Νικολής, Διονύσης Χειλάς, Νίκος Φωτόπουλος, Κώστας Χαραλάμπους, Μαίρα Λυμπεροπούλου, Ζωή Κνέντζο, Βανέσσα Κάργα. Μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Μπαρδουνιώτης, Χρυσούλα Τσουμπάνου, Βλαδήμηρος Τριαντόπουλος και  Ολυμπία Σκιαδοπούλου είχαν και αγωνιστική διάκριση καταλαμβάνοντας αντίστοιχα 1η, 2η, 2η και 3η θέση κατάταξης.

 

Την ομάδα του Μεσσηνιακού συνόδευσαν στην Αρχαία Μεσσήνη τα μέλη της προπονητικής ομάδας Ελένη Χαντζή και Χαρά Χιουρέα, ο έφορος του τμήματος της Μεσσήνης Γιάννης Σταυρόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ αλλά και του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος.