Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 12:39

Κάλεσμα στον κόσμο για το διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον
Κάλεσμα στον κόσμο για το διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια"

Πλησιάζει η ώρα για την ετήσια γιορτή του στίβου στην Μεσσηνία καθώς αύριο Σάββατο στις 5 μ.μ. θα ξεκινήσουν στο Δημοτικό Στάδιο τα "Παπαφλέσσεια".

Το μίτινγκ της Καλαμάτας θα φιλοξενήσει και φέτος σημαντικούς Έλληνες, Κύπριους αλλά και ξένους αθλητές ενώ διοργανωτής είναι και φέτος ο Μεσσηνιακός με συνδιοργανωτές τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όλοι τους θα επιδιώξουν της επίτευξη μεγάλων επιδόσεων καθώς τα αγωνίσματα των Παπαφλεσσείων αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών, το Πανευρωπαϊκό Νέων και το Πανευρωπαϊκό Εφήβων/ Νεανίδων. 

Ο Μεσσηνιακός και οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές προσμένουν από τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" και εκτός από τους κορυφαίους αθλητές, να δει και αθλητές  μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών από την Καλαμάτα, την Μεσσηνία και την Πελοπόννησο γενικότερα που θα δώσουν τον δικό τους αγώνα σε εμβόλιμα αγωνίσματα που εντάχθηκαν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η συνέντευξη Τύπου

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Μεσσηνιακού οι εκπρόσωποι των διοργανωτών εξέφρασαν την βεβαιότητα για ένα μίτινγκ με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρών στο Δημοτικό Στάδιο. 

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: "Τα Παπαφλέσσεια είναι θεσμός για την Καλαμάτα και αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια χάρη στις προσπάθειες του Μεσσηνιακού και του Δήμου. 

Οι φετινοί αγώνες θα δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να πιάσουν τα όρια για την συμμετοχή τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές". 

Ο υπεύθυνος Τύπου της διοργάνωσης Μπάμπης Βακαλόπουλος τόνισε: "Προσπαθήσαμε παρά την κρίση και πετύχαμε να γίνουν και φέτος οι αγώνες καθώς θα είναι άσχημο να διακοπούν έστω και μια χρονιά. Είναι σημαντική η χορηγία της ΤΕΡΝΑ που είναι χορηγός των τμημάτων βόλεϊ και στίβου του Μεσσηνιακού καθώς και του ΜΟΡΕΑ που είναι χορηγός του συλλόγου και των Παπαφλεσσείων. 

Περιμένουμε καλές επιδόσεις και ρεκόρ. Υπάρχουν και έξι ξένοι αθλητές που θα βοηθήσουν τον ανταγωνισμό.

Το παράπονο ματς είναι ότι η κρατική τηλεόραση ξέχασε τα "Παπαφλέσσεια" πέρυσι και φέτος ενώ μεταδίδει αγώνες με όχι τόσο μεγάλη εμβέλεια".

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης επισήμανε: "Τα Παπαφλέσσεια έχουν καθιερωθεί ως μια μεγάλη διοργάνωση. Επιπλέον αποτελούν κίνητρο για τους ντόπιους αθλητές να αγωνιστούν στους αγώνες. Φέτος έχει γίνει μια μεγάλη επισκευή στο ταρτάν που θα βοηθήσει τους αθλητές να κάνουν καλύτερες επιδόσεις. Όλοι οι φίλοι του αθλητισμού πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια των διοργανωτών και των αθλητών. 

Ο υπεύθυνος λειτουργιών διοργάνωσης Γιάννης Καλυβιώτης τόνισε: "Υπάρχει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και τεχνογνωσία από το παρελθόν. Ευχαριστούμε το Δήμο για τις παρεμβάσεις στο στάδιο το οποίο θα φιλοξενήσει αθλητές υψηλού επιπέδου. 

Τα άλμα σε μήκος θα προσφέρει ένα δυνατό αγώνα αφού θα αγωνιστούν σημαντικοί αθλητές. Στην ατζέντα της διοργάνωσης όμως υπάρχουν και αγώνες παίδων - παμπαίδων που θα δώσουν την δυνατότητα σε ντόπιους νεαρούς αθλητές να αγωνιστούν". 

Ο Γιάννης Καλυβιώτης αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα kids athletics που θα παρουσιάσουν παιδιά της ακαδημίας καθώς και στην σημαντική συμμετοχή τριών αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ.

Ο διευθυντής της διοργάνωσης Δημήτρης Πουλόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και όσους στηρίζουν και φέτος τα "Παπαφλέσσεια". Επιπλέον τόνισε: "Τα Παπαφλέσσεια αντέξαν στην κρίση και στο χρόνο γιατί υπάρχουν οι χορηγοί που στηρίζουν και τα στελέχη που αναλαμβάνουν το οργανωτικό κομμάτι. 

Θα γίνει μια σπουδαία διοργάνωση όπου οι καλύτερο Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν για να πιάσουν τα όρια για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις".

Το ρεκόρ του Παπαδέα και τα αγωνίσματα που αναμένεται "μάχη"

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος προέβλεψε ότι το πανελλήνιο ρεκόρ που έχει από το 2003 ο Μεσσήνιος Σωτήρης Παπαδέας στα 800 μέτρα (1'49''12) ίσως καταρριφθεί στα "Παπαφλέσσεια" από τον Καλάκο της Γλυφάδας που είναι σε άριστη κατάσταση. 

Ο έμπειρος τεχνικός περιμένει μεγάλες κούρσες από τον Τριβιζά στα 100 και 200 μέτρα, ενώ τονίζει πως δεν αποκλείεται να δούμε πανελλήνιο ρεκόρ από τον Τέντογλου στο μήκος. Επισημαίνει ακόμη στον κόσμο να προσέξει την κούρσα τον 400 μέτρων με την Δαλάκα και μια αξιόλογη αθλήτρια από τον Ουκρανία ενώ Ουκρανός θα είναι και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Τριβιζά στα 100 μέτρα. 

 

Κλείνοντας, ο κ. Πουλόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Στακιάς θα αναλάβει από την νέα χρονιά το μάνατζμεντ του Μεσσηνιακού, τόνισε πως ο Γιάννης Καλυβιώτης είναι η ψυχή της διοργάνωσης ενώ προανήγγειλε λαμπρή διοργάνωση του χρόνου όπου ο Μεσσηνιακός θα γιορτάσει τα 130 χρόνια ζωής!