Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 16:11

Με 10 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στα "Θεοδωράκεια 2017"

Γράφτηκε από τον
Με 10 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στα "Θεοδωράκεια 2017"

Με σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με επιτυχία ο 7ος λαϊκός αγώνα δρόμου «Θεοδωράκεια 2017» προς τιμή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 

Τη διοργάνωση επιμελήθηκε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), μαζί με το Δήμο Γορτυνίας και την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ζάτουνας και Βαλτεσινίκου.

Οι δρομείς έτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο. Τον τερματισμό πέρασαν 108 αθλητές, μαραθωνοδρόμοι και μη απ όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με 10 δρομείς του, οι οποίοι τερμάτισαν επιτυχώς με σημαντικές διακρίσεις για δύο από αυτούς. Συγκεκριμένα, ο Εμιλιάνο Κάνο τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη στους άντρες σημειώνοντας χρόνο 1:44:32 και η Νικολέτα Ρομπάκη τερμάτισε 3η στη γενική κατάταξη στις γυναίκες με χρόνο 2:31:44.

Τα μέλη του συλλόγου που τερμάτισαν είναι κατά αλφαβητική σειρά οι Βαϊνά Βασιλική, Βουδούρης Γεώργιος, Καμπάς Παναγιώτης, Κάνο Εμιλιάνο, Κρόμπας Παναγιώτης, Κωστογιάννης Γεώργιος, Μιχαλάκης Γεώργιος, Ξυπόλιτος Στέλιος, Ρομπάκη Νικολέτα και Χρονόπουλος Αλέξης.

Γενικά ήταν ένας δύσκολος  αγώνας, αφού τα περισσότερα χιλιόμετρα (περίπου τα 17) ήταν ανηφόρα, αλλά οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν βοήθησαν ώστε οι αθλητές να μπορέσουν να τερματίσουν με επιτυχία. 

Στους νικητές αποδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαθλα. Τα έπαθλα φιλοτέχνησε και προσέφερε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρονιά, ενώ όλοι όσοι έλαβαν μέρος στον αγώνα αλλά δεν ανέβηκαν στο βάθρο παρέλαβαν το ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

 

Το ΔΣ συνεχάρη τόσο τη διοργάνωση, όσο και τους αθλητές του που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν αυτόν τον δύσκολο αγώνα βουνού.