Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 12:39

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρωτιά στα Χανιά για την "Τόλμη"

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρωτιά στα Χανιά για την "Τόλμη"

 

Πετυχημένη παρουσία είχε το σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καλαμάτας "Τόλμη" στους Καλλικράτειους αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη ανοικτής θάλασσας, που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων και ο Ναυτικός Ομιλος Ρεθύμνου στα Χανιά το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου.

Συνολικά έλαβαν μέρος οκτώ σκάφη από Ν.Ο.Χανίων, Ι.Ο. Χανίων, Ν.Ο. Ρεθύμνου και Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας, συμμετοχή που θεωρείται πολύ ικανοποιητική.

Μετά από ταξίδι 130 ναυτικών μιλίων που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Απριλίου, η "Τόλμη" συμμετείχε σε 2 ιστιοδρομίες που εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο πρώτος αγώνας (Κ1) διεξήχθη το Κυριακή 30 Απριλίου με διαδρομή ΝΟΧ - Τερσανάς - νησίδα Θοδωρού - ΝΟΧ, αποστάσεως 17 ναυτικών μιλίων. 

Ο δεύτερος αγώνας (Κ2) έγινε τη Δευτέρα 1 Μαΐου με διαδρομή ΝΟΧ - νησίδα Θοδωρού - ΝΟΧ, αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων. 

Στην πρώτη ιστιοδρομία (Κ1) την 1η θέση πήρε το σκάφος «Τόλμη» του Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας με κυβερνήτη τον Ιωάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Λημνιό, Μάρθα Σινάπη, Κυριάκο Μπρεγιάννη και Βίκυ Κουφού.

Στον αγώνα Κ2, στην 1η θέση βρέθηκε το «ΠΑΝΕΦΗ 2» (ΙΟΧ), και 2ο το σκάφος «ΤΟΛΜΗ» (ΙΟΝΕ).

Πρώτη συνάντηση το Σάββατο 10 Ιουνίου

Την πρώτη συνάντηση ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν θα έχει το Σάββατο 10 Ιουνίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος, στις 8 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του στην Μαρίνα Καλαμάτας. 

 

Στην συνάντηση, που θα περιλαμβάνει και πλούσια εδέσματα, θα συζητηθούν οι επερχόμενες δραστηριότητες του Ομίλου και θα ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι του ομίλου όσον αφορά το πως θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτές. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και φίλο της ιστιοπλοΐας.