Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 13:31

Σήμερα ο Γύρος της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο 22ος Γύρος της Κυπαρισσίας, τον οποίο θα διοργανώσει ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγκύης και αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας.

Ο αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας ενώ η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα, στις 5.45 μ.μ. θα γίνει αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικών σχολείων 

(3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών).

Στις 6.15 μ.μ. αγώνας 4.000 μέτρων για παιδιά γυμνασίου, λυκείου ενήλικες και βετεράνους.

Στις 7.15 μ.μ. αγώνας 10.000 μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω (οι κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη συμμετοχή)

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει αγώνας 5.000 μ. δυναμικό βάδισμα για αθλητές όλων των ηλικιών.

Όλοι όσοι τερματίσουν στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι και πρώτες κάθε κατηγορίας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Μόνο για την παραλαβή των αριθμών και για την εξυπηρέτηση των αθλητών η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 4 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Οι αγώνες των 10χλμ και των 4 χλμ θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και για την εξασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κατά-μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου (readers).

Για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι συμμετέχοντες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.

Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος μήκους 5000 μ. γίνεται με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της άσκησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή αθλητικών ικανοτήτων, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να χαρούν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει αξιολόγηση, κατηγορίες και κατάταξη. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα είναι νικητές!

Θα δοθεί ταυτόχρονη εκκίνηση με τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή μόνο που βαδίζοντας θα τερματίσει ο αγώνας αφού συμπληρωθεί ένας κύκλος 5.000 μ. ως την πλατεία.