Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 11:49

ΣΤΙΒΟΣ: Αθληση, αναψυχή και γέλιο στην εορταστική ημερίδα του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Αθληση, αναψυχή και γέλιο στην εορταστική ημερίδα του Μεσσηνιακού

 

Την 5η αναπτυξιακή ημερίδα για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού διοργάνωσε το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού για την τρέχουσα προπονητική περίοδο, το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχε σε μια άρτια εορταστική εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από υψηλό επίπεδο συναγωνισμού σε συνδυασμό με έντονα ψυχαγωγικά στοιχεία. Άλλωστε το ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες είναι να αλληλοσυνδέονται η άθληση, η αναψυχή και το γέλιο των παιδιών. 

Οι προπονητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος σχεδίασαν μια πρωτότυπη αγωνιστική πίστα συνδέοντας διαφορετικής μορφής αγωνιστικές δραστηριότητες με αυξομειωμένο βαθμό δυσκολίας. «Παντρεύοντας» ποικίλες δρομικές, αλτικές και ριπτικές

δραστηριότητες, την ουσία του αθλήματος του στίβου δηλαδή, ετοίμασαν ένα μείγμα σκυταλοδρομιών και «Φόρμουλας», οργανωμένο σε σταθμούς και υποστηριζόμενο από τον εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό για παιδιά KIDS ATHLETICS.

Η έναρξη του προγράμματος περιλάμβανε την «θεσμοθετημένη» πλέον σκυταλοδρομία των μικρότερων (Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού) οι οποίοι συναγωνίστηκαν με τους….γονείς τους. 

Τα μεγαλύτερα παιδιά, συνέχισαν το έργο των μικρών: σε αγωνιστικότητα, σε συναγωνισμό, σε χαρούμενες φωνές, σε γέλιο. Διαφορετικές ομάδες έτρεχαν, υπερπηδούσαν εμπόδια, έκαναν σλάλομ, περνούσαν μέσα από τούνελ, σημάδευαν στόχους την ώρα που οι  συναθλητές τους ξεσήκωναν το Στάδιο από τον ενθουσιασμό τους.

Ο χορευτικός σύλλογος «Ξενία» πήρε την σκυτάλη των δραστηριοτήτων δίδοντας μια χορευτική νότα στην εκδήλωση. 

Η κερκίδα ήταν άδεια για πρώτη φορά σε διοργάνωση της ακαδημίας, καθώς όλοι σχεδόν οι παραβρισκόμενοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες. Στα Aerobics Sessions που ακολούθησαν, μικροί και μεγάλοι κινήθηκαν υπό τις οδηγίες της προπονήτριας του τμήματος Μαρίας Χρονοπούλου.

Την μεγάλη αυτή εορταστική αθλητική εκδήλωση συντόνισαν εκτός της κ. Χρονοπούλου, τα μέλη της προπονητικής ομάδας Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννα Κοστρίβα, Χαρά Χιουρέα και Γιάννης Σταυρόπουλος. Από τη διοικητική ομάδα συνέβαλλαν στα

μέγιστα οι Δημήτρης Πουλόπουλος και Νίκος Χάντζος. Οπως συμβαίνει πάντοτε, η κινητήρια δύναμη των διοργανώσεων του τμήματος σε επίπεδο λειτουργικών καθηκόντων ήταν οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας Μαριδήμη Χανδρινού, Μαρία Μαρκάκη, Παναγιώτα Δρακοπούλου, Δήμητρα Καλογεροπούλου, Κλεόν Μέτσα, Αλέξανδρος

Νικολόπουλος, Παναγιώτης Πανταζής, Αλέξανδρος Σταματέλος. 

Οι αθλητές με τυφλότητα του Τμήματος Στίβου του συλλόγου ΑΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ (Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αγγελής, Γεωργία Παπαδέα), έδωσαν επίσης το παρόν στην διοργάνωση με σκοπό

 

όχι να αγωνιστούν, αλλά να καμαρώσουν τον Μεσσηνιακό του μέλλοντος.