Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 19:25

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: "Ετρεξε" σε Αθήνα και Αρχαία Επίδαυρο

Γράφτηκε από τον

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες βροχής και αέρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου ο 8ος Επιδαύριος Δρόμος συνολικής απόστασης 15χιλ.

Η διοργάνωση περιλάμβανε μαζί με τον κύριο αγώνα των 15χιλ και αγώνα 5,4χιλ, αγώνες 7 και 17χιλ δυναμικού βαδίσματος, καθώς και παιδικούς αγώνες τρεξίματος.

Η αφετηρία για τους δρομείς των 15 χιλιομέτρων ήταν το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και ο τερματισμός το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου).

Οι συμμετοχές στους κύριους αγώνες άγγιξαν του 300 και μαζί με το δυναμικό βάδισμα έφτασαν τους 439, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών, αλλά λόγου του καιρού αυτοί που προσήλθαν και τερμάτισαν στους κύριους αγώνες έφτασαν τους 200.

Ανάμεσα στους επιτυχώς τερματίσαντες δρομείς στον αγώνα των 15χιλ, για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν το μέλος του Σταύρος Λόντος, ο οποίος κατέλαβε την 63η θέση της γενικής κατάταξης, σημειώνοντας χρόνο 1:34:35¨.

Την ίδια μέρα, σπάζοντας το περσινό ρεκόρ συμμετοχής, περισσότεροι από 4.000 δρομείς κάθε ηλικίας, φώτισαν τους δρόμους της Αθήνας με την ενέργειά τους και την λάμψη των φακών κεφαλής, συμμετέχοντας στο 2° Lighting Up Athens.

Ο 2ος κορυφαίος νυχτερινός αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αψήφησε την κακοκαιρία και απέδειξε για ακόμα μια χρονιά ότι έχει κατοχυρώσει μια θέση στην καρδιά των Αθηναίων δρομέων και όχι μόνο.

 

Εκεί βρέθηκε και το μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Νίκος Κουτρουμπής (φώτο), ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων τερματίζοντας σε χρόνο 21:44’’