Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 17:28

Στο "Syros Run 2017" συμμετείχε ο ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον

Περισσότερα από 1500 άτομα, κάθε ηλικίας βρέθηκαν στο κέντρο της Ερμούπολης και πήραν μέρος στο Syros Run 2017, το περασμένο Σάββατο 3 Ιουνίου.

Όλοι οι δρομείς μικροί και μεγάλοι, μαζί με τους χιλιάδες θεατές και επισκέπτες που βρέθηκαν στη πρωτεύουσα του νησιού, απόλαυσαν μία πραγματικά μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και χάρηκαν όλη την διοργάνωση που έκανε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από πολλά μέρη της Ελλάδος μας, επώνυμοι Αθλητές αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού συμμετείχαν σ' αυτό το όμορφο event.

Οι αγώνες δρόμου που πραγματοποιήθηκαν ήταν 2,5 χλμ, 5 χλμ, 10 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλοι αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 300μ. (από 6 ετών έως και 10 ετών), και 500 μ. (από 11 ετών και άνω). 

Συγκινητική στιγμή, η συμμετοχή ατόμων με αναπηρία με επικεφαλής τον Συριανό Νίκο Ρούσσο και τον Νίκο Καλαμαρά, οι οποίοι δίδαξαν μαθήματα ζωής και τερμάτισαν χέρι, χέρι καταχειροκροτούμενοι από του θεατές.

Το πιο μεγάλο χειροκρότημα για τον πιο μεγάλο σε ηλικία δρομέα, απέσπασε ο 80χρονος Γιώργος Λαγογιάννης, ο οποίος έτρεξε στα 5000 μέτρα και τερμάτισε υπό τις επευφημίες και το χειροκρότημα του κόσμου.

Στην Ερμούπολη βρέθηκε για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας το μέλος του Συλλόγου Νίκος Κουτρουμπής και η οικογένεια του Παναγιώτη Πυλιώτη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του και τις δυο κόρες του έτρεξαν με τα χρώματα του συλλόγου.

Στον αγώνα των 10χιλ ο Νίκος Κουτρουμπής τερμάτισε επιτυχώς σε χρόνο 00:46:05'' και ο Παναγιώτης Πυλιώτης τερμάτισε σε χρόνο 00:59:07’’. Η υπόλοιπη οικογένεια συμμετείχε στα 2,5χιλ, όπου η σύζυγος Γεωργία Μπρίζα τερμάτισε σε χρόνο 16:24’ και οι κόρες Ευφροσύνη και Ιωάννα Πυλιώτη σε χρόνο 16:22’.

 

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα ανωτέρω μέλη του.