Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017 15:17

ΣΤΙΒΟΣ: Τρίτος σε πανελλήνιες νίκες ο Τσάτουμας

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Τρίτος σε πανελλήνιες νίκες ο Τσάτουμας

 

Την προσωπική τους σφραγίδα έχουν αφήσει στις διοργανώσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων πολλοί σπουδαίοι Έλληνες αθλητές του παρελθόντος, αλλά και αρκετοί άλλοι που συνεχίζουν την αθλητική τους καριέρα στο στίβο.

Και αυτό αφού διακρίθηκαν με την συμμετοχή τους στους αγώνες, επιτυγχάνοντας νίκες και μεγάλες επιδόσεις.

Διαχρονικά στη διοργάνωση ξεχωρίζουν ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ εμπόδια και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία, που έχουν από 16 νίκες στα αγωνίσματά τους. Τους ακολουθεί με 11 νίκες στο μήκος ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας, που φέτος αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολυετή καριέρα του, ενώ 10 νίκες έχει ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ και 9 ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια. Και οι δύο τελευταίοι έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τις νίκες τους, αφού συνεχίζουν κανονικά την καριέρα τους.

Το ίδιο ισχύει και για άλλους έξι αθλητές που ακολουθούν στη σχετική λίστα με τις περισσότερες νίκες. Ο λόγος για τον Λυκούργο Τσάκωνα με 8 νίκες στα 200μ, τον Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν, τον Ανδρέα Δημητράκη στα 1.500μ και τον Κώστα Μπανιώ τη στο ύψος με 7, τον Μιχάλη Σταματόγιαννη στη σφαιροβολία και τον Γιώργο Τρέμο στη δισκοβολία με 6 νίκες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι Τσάκωνας και Δημητράκης έχουν τα περισσότερα νταμπλ νικών σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο Τσάκωνας έχει 5 νταμπλ σε 100μ και 200μ και ο Δημητράκης 4 σε 800μ και 1.500μ.

Στις γυναίκες η Έλενα Φιλάνδρα έχει πάρει τη νίκη στα 800μ σε 11 διοργανώσεις, ενώ έχει και δύο νταμπλ (800μ, 1.500μ). Ακολουθούν με 10 νίκες η Χριστίνα Χαντζή στα 400μ εμπόδια και η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος, με 8 η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφυροβολία και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100μ εμπόδια, ενώ 7 νίκες έχει η Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα στη δισκοβολία και η Γεωργία Κοκλώνη στα 100μ, όπως και η Τόνια Στεργίου στο ύψος, ενώ 5 νίκες έχει η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ.