Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 17:05

Στο Δυρράχι πεζοπόρησε ο Ευκλής

Γράφτηκε από τον
Στο Δυρράχι πεζοπόρησε ο Ευκλής

Την περασμένη Κυριακή οι περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ''Ευκλής'' και οι φίλοι τους, επισκέφτηκαν το ορεινό χωριό Δυρράχι.


Πεζοπόρησαν έως τον ανακαινισμένο νερόμυλο του Κολοκοτρώνη, διάβηκαν το μονοπάτι των νερόμυλων, στην περιοχή Κάτω Γιανναίων και γνώρισαν την ιστορική Ιερά Μονή Ρεκίτσας, όπου μόνασε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821 Παπαφλέσσας.
Η ιδανική πεζοπορική διαδρομή όμως ήταν, όπως μας τόνισαν οι πεζοπόροι, από την Μονή Ρεκίτσας έως την Βαθιά Λάκα στα 1200 μ. υψόμετρο, εκεί κυριαρχούσαν τα πεύκα και τα έλατα.
Οι μυρωδιές του βουνού και το συναίσθημα ότι γνώρισαν τον επιβλητικό Ταΰγετο από την μεριά της Αρκαδίας, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.
Η διοίκηση του ''Ευκλή'' ευχαρίστησε τους φίλους του πεζοπορικού τμήματος Κωνσταντίνο Κορομηλά από την Πολιανή και την Άντζελα Τοτάκη, για την ξενάγηση στην όμορφη περιοχή τους, καθώς επίσης και όλους τους περιηγητές.
Αύριο Κυριακή 25 Ιουνίου, οι πεζοπόροι του Ευκλή θα διασχίσουν το πανέμορφο Φαράγγι της Μεσσηνιακής Μάνης, το Ρίντομο.
Συγκεκριμένα, θα διασχίσουν το κομμάτι από το Γεφύρι της Κοσκάρακας και προς τα πάνω, προς τις Γαϊτσές.
Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι συνολικά 4 ώρες, με βαθμό δυσκολίας Α+.
Το ραντεβού έχει δοθεί στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) στις 8.30 π.μ.
Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Ανάργυρος Βλάχος (έφορος πεζοπορίας, τηλ. 6947320585).
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στην Ελένη Οικονομοπούλου (Α' αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων τηλ. 6974252234).

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ