Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 13:55

Είπαν "όχι στα ναρκωτικά" (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Πάνω από 300 άτομα συμμετείχαν στον χθεσινό αγώνα δρόμου κατά των ναρκωτικών στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Μικροί και μεγάλοι, παρά τη ζέστη, έβαλαν τα αθλητικά τους και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αθλητισμού ενόψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. 

Η εκκίνηση των 5.000 μέτρων δόθηκε στις 7.30 μ.μ., με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας να έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Η ιδέα άλλωστε του ξεχωριστού αγώνα ανήκε σε αυτήν και υλοποιήθηκε, χάρη στη συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και το Δήμο Καλαμάτας.


Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης σημείωσε ότι όλα τα έσοδα θα δοθούν στο ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" και πρόσθεσε "Ολοι είμαστε κοντά στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάναμε αυτόν τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Η ιδέα ξεκίνησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και όλα κύλησαν ομαλά".
Για την ιστορία οι πρώτοι έξι νικητές στους άνδρες ήταν κατά σειρά οι Παναγιώτης Κάβδας, Θεόδωρος Δημητρακάκης, Γαβριήλ Μακριδάκης, Δημήτρης Πασσιάς, Δημήτρης Ρούτσης και Στέλιος Κούκης.
Στις γυναίκες οι Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Βασιλική Μπάκα, Ελένη Εξερτζόγλου, Γιώτα Ασημάκου, Βασιλεία Ανδριανάτου και Ελενα Κανελλοπούλου.
Τις απονομές έκαναν ο αστυνομικός διευθυντής Ηλίας Αξιωτόπουλος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Παναγιώτης Νάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και ο εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" Παναγιώτης Χαλδαίος.