Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 12:49

Χρυσή στο πανελλήνιο κολύμβησης η Βασιλική Μπάκα!

Γράφτηκε από τον
Χρυσή στο πανελλήνιο κολύμβησης η Βασιλική Μπάκα!

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βασιλική Μπάκα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.


Η Καλαματιανή πρωταθλήτρια, που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 2.02.50 που αποτελεί και νέο ατομικό της ρεκόρ!
Οι διακρίσεις της στην διοργάνωση μάλιστα δεν τελείωσαν εκεί καθώς η νεαρή κολυμβήτρια ανέβηκε άλλες δύο φορές στο βάθρο, τόσο για την απονομή του ασημένιου μεταλλίου στα 100μ. ελεύθερο με 57.21, όσο και του χάλκινου στη σκυταλοδρομία με την ομάδα της στα 4χ100 ελεύθερο. Στα 50μ. ελεύθερο που αγωνίστηκε την πρώτη ημέρα των αγώνων, κατέλαβε την 4η θέση.
Η Βασιλική Μπάκα, που σπουδάζει με υποτροφία στο North Carolina State University, στις δηλώσεις της τόνισε πως περιμένει ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον ενώ στάθηκε στον τρόπο που δουλεύουν πάνω στο άθλημα στην Αμερική: «Είναι ατομικό μου ρεκόρ. Περίμενα κάτι πιο γρήγορο, αλλά είναι μια καλή βάση για τα επόμενα χρόνια. Είμαι σε μια μεταβατική περίοδο, αφού από τον προηγούμενο Αύγουστο σπουδάζω στις ΗΠΑ οικονομικά. Ο τρόπος που δουλεύουν και επενδύουν πάνω στο άθλημα οι Αμερικανοί είναι εξαιρετικός. Έχω μεγάλη υποστήριξη από το προπονητικό τιμ και από την ομάδα μου. Είμαι ευχαριστημένη, αλλά δεν παύει η πρώτη χρονιά να είναι πάντα πολύ δύσκολη, αφού διακατέχεται από αλλαγές».