Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 11:39

Οι κολυμβητές του Αργη πήραν 23 μετάλλια στο διεθνές Κύπελλο Λουτρακίου

Γράφτηκε από τον
Οι κολυμβητές του Αργη πήραν 23 μετάλλια στο διεθνές Κύπελλο Λουτρακίου

 

Η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης αλλά και μέρος της προαγωνιστικής (μόνο τα παιδιά 11-12 ετών) του Αργη Καλαμάτας έλαβαν μέρος στο 1ο διεθνές κύπελλο Λουτρακίου που έγινε στις 24-25 Ιουνίου.

Η διεθνής αυτή ημερίδα στηρίχθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και εγκρίθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης, με σκοπό να ενταχθεί από τη νέα χρονιά στο διεθνές καλεντάρι της ΚΟΕ.

Με Ρωσικές, Πολωνική, Σουηδική και αρκετές Ελληνικές ομάδες έγινε η αρχή φέτος με στόχο την αναβάθμιση τη νέα χρονιά. Ο Αργης στήριξε την προσπάθεια εντάσσοντας την στην προετοιμασία της αγωνιστικής ομάδας του ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα γίνει στο Βόλο στις 6-9/7, ενώ έδωσε και την ευκαιρία στα "μικρά" 11χρονα και 12χρονα να συμμετέχουν σε μια διεθνή διοργάνωση.

Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα θετικό αφού εκτός των πολύ καλών επιδόσεων των περισσότερων παιδιών κατακτήθηκαν και 23 μετάλλια: 11 χρυσά, 4 ασημένια και 8 χάλκινα!

Συγκεκριμένα από την αγωνιστική ομάδα αγωνίστηκαν οι Αλ. Σολωμάκος (1 χάλκινο), Ορ. Βλάσσης (2 χρυσά, 2 χάλκινα), Αν. Αθανασουλάκης (2 χρυσά), Ευθ. Σταθοπούλου (4 χρυσά, 1 χάλκινο και ένα χρυσό στα 4×100 ελεύθερο), Μπρ. Στάν (2 χρυσά και ένα επιπλέον στην 4×100 ελεύθερο), Πην. Τηγανέα (2 ασημένια και ένα χρυσό στην 4×100 ελεύθερο), Μ. Γεωργιοπούλου (1 χρυσό στην 4×100 ελεύθερο).

Από τους "μικρούς" μετείχαν οι Ν. Μπάκας (1 χάλκινο), Δ. Μιχαλόπουλος, Αρτ. Πατικοπούλου (1 ασημένιο και 2 χάλκινα), Λευκή Δρακοπούλου (1ασημένιο και 1 χάλκινο), Αν. Μαζαράκη, Ευδ. Βρυώνη, Χρ. Στρακινάρ και Αργ. Γεωργουλέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευθυμία Σταθοπούλου ανακυρήχθηκε η καλύτερη κολυμβήτρια των αγώνων στην κατηγορία C και βραβεύθηκε για αυτό (γεννημένες 2003-04), σύμφωνα με τη διεθνή βαθμολογία της FINA και για την επίδοσή της στα 200 μ. ελεύθερο (2:15:81)

Αξιοσημείωτο ήταν ακόμη το γεγονός πως η Μπριντούσα Σταν έπιασε" το όριο και στα 100μ. πρόσθιο για τον Βόλο!