Κυριακή, 02 Ιούλιος 2017 11:21

Πεζοπορία του Ευκλή στο φαράγγι Ριντόμου

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη Κυριακή οι πεζοπόροι του Ευκλή διέσχισαν το Φαράγγι του Ριντόμου, ξεκινώντας από την γέφυρα της Κοσκάρακας.

Η άγρια ομορφιά του Φαραγγιού της Μεσσηνιακής Μάνης εντυπωσίασε τους περιηγητές, όμως έντονη ζέστη ήταν η αιτία, να μην απολαύσουν οι συμμετέχοντες μεγάλο κομμάτι του φαραγγιού.

Η διοίκηση του Ευκλή ευχσρίστησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας, που συνόδεψαν τους πεζοπόρους για άλλη μία φορά, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

Επόμενη εξόρμηση στον Ταΰγετο

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου οι πεζοπόροι του Ευκλή θα ανέβουν στον Ταϋγετο.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί από τα γραφεία του Ευκλή (Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.). Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα και το κόστος συμμετοχής είναι στα 15 ευρώ.

Στην πεζοπορία θα συμμετέχουν μόνο μέλη του Ευκλή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου 2017 οι πεζοπόροι του Ευκλή θα ανέβουν στον Ταϋγετο και θα διανυκτερεύσουν στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το ''Φαινόμενο της Πυραμίδας'', σπάνια φυτά και αρωματικά βότανα.

Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το ''Φαινόμενο της Πυραμίδας''.

Ο προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Πραγματικά φανταστικό».