Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 18:01

Στο Λεωνίδιο έτρεξε ο ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον
Στο Λεωνίδιο έτρεξε ο ΣΔΥΜ

 

Με λαμπρότητα αλλά και αρκετή ζέστη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Λεωνίδιο ο 5ος Τσακώνικος αγώνας δρόμου.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικός σύμβουλος και περιλάμβανε αγώνα δρόμου 16 χιλιομέτρων, αγώνα 5 χιλιομέτρων, περιπατητικό αγώνα και μικρότερους αγώνες για παιδιά. Περίπου 250 δρομείς στήθηκαν στην εκκίνηση για να τρέξουν και να περπατήσουν πάνω σε μία πανέμορφη διαδρομή, ξεκινώντας από το όμορφο Λεωνίδιο μέχρι τα γραφικά Πούλιθρα και να επιστρέψουν και πάλι πίσω για τερματισμό, παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες εικόνες από τις μαγευτικές παραλίες, τα επιβλητικά γύρω βουνά και το όμορφο και καταπράσινο τοπίο. Σημαντική όμως ήταν και η συμμετοχή των παιδιών που έφτασαν τα 160 και απόλαυσαν κι αυτά τη χαρά των αγώνων, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον και την αγάπη τους στον τόπο καταγωγής τους.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους δρομείς βρέθηκαν και δύο μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, οι οποίοι συμμετείχαν και οι δύο στο κύριο αγώνα των 16χιλ. Ο λόγος για τους Σταύρο Λόντο και Χρήστο Κουτίβα που τερμάτισαν επιτυχώς με χρόνους 1:28:04" και 1:46:09" αντίστοιχα.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και τα δύο μέλη του για τη συμμετοχή τους.