Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 15:08

Μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες δρόμου και κολύμβησης στη Μάνη

Γράφτηκε από τον

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία αλλά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα ο 7ος Δρόμος Δυτικής Μάνης και ο 4ος Κολυμβητικός Αγώνας Maniacs.

Ο 7ος δρόμος Δυτικής Μάνης περιελάμβανε αγώνες 5.000 μέτρα και 10.000 μέτρα για δρομείς και 1.000 μέτρα για παιδιά και γονείς, ενώ ο 4ος Κολυμβητικός Αγώνας Maniacs περιελάμβανε αγώνες κολύμβησης απόστασης 1.000 και 2.000 μέτρων. Η εκκίνηση όλων των αγώνων δόθηκε στην Στούπα, ενώ η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η διαδρομή των 10.000 μέτρων με αναστροφή ξεκίνησε από την παραλία της Στούπας και έφτασε έως το χωριό του Αγίου Νικολάου, διασχίζοντας τον ποδηλατόδρομο που ενώνει τους δύο οικισμούς.

Η διαδρομή των 5.000 μέτρων με αναστροφή ξεκίνησε από την παραλία της Στούπας και θα έφτασε έως το εστιατόριο «ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ» που βρίσκεται πλησίον του ποδηλατόδρομου που ενώνει τη Στούπα με τον Άγιο Νικόλαο.

Οι αθλητές του κολυμβητικού αγώνα διένυσαν την απόσταση μέσω δεξιόστροφης τριγωνικής διαδρομής, πραγματοποιώντας 2 και 4 στροφές για τα αγωνίσματα των 1.000 και 2.000 μέτρων αντίστοιχα.

Οι νικητές των αγωνισμάτων

Στον κολυμβητικό αγώνα του ενός χιλιομέτρου πρώτη ήταν η γνωστή Καλαματιανή πρωταθλήτρια, πρώην αθλήτρια του ΝΟΚ και πλέον του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Βασιλική Μπάκα, δεύτερος ο Δημήτρης Σταματίου και τρίτος ο Παναγιώτης Λαγοπάτης. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά η Σταν Μπριντούσα, ο Γιώργος Καραγιάννης, η Βασιλική Τσακάκου, ο Κώστας Κρανιώτηξς, ο Δημήτρης Βίγκος, ο Παναγιώτης Θάνος και ο Χρήστος Ασημακόπουλος.

Στον κολυμβητικό αγώνα των δύο χιλιομέτρων πρώτος ο Διονύσης Τζώρτζης, δεύτερος ο Κώστας Κοντόπουλος, τρίτος ο Νίκος Κουρλιούρος ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Δημήτρης Μακρής, Άρτεμις Πατικοπούλου, Γιώργος Δουρδουνάς, Νίκος Τζοβάρας, Γιώργος Καστριτσέας, Ευγενία Baillie και Κωνσταντίνος Χατζηιακώβου.

Στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων πρώτος ήταν ο Νίκος Πονηρέας, δεύτερος ο Σταματίου, τρίτος ο Δημήτρης Πασσιάς ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Χρήστος Κεχαγιάς, Ηλίας Νικολόπουλος, Διονύσης Τζανέτος, Χρήστος Βασιλείου, Αλέξανδρος Μιχαλάκης, Γιώργος Ψαλλίδας και Νίκος Χιουρέας.

Στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων πρώτος ήταν ο Στέφανος Σερεμέτης, δεύτερος ο Γαβριήλ Μακρυδάκης, τρίτος ο Βασίλης Βασιλείου ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Εvgeni Makarov, Γιώργος Πατήθρας, Μαρίνος Τσούκας, Χρήστος Ρούμπος, Lefter Dervihshi, Katharina Weimer και Δημήτρης Ρούτσης.