Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 17:30

Τρίτη θέση στην Πάτμο για το Δούβα του ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Patmos Revelation”, η οποία έγινε για πρώτη φορά στο νησί των Δωδεκανήσων, στις 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017.

Πάνω από 200 αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι από 9 χώρες επισκέφθηκαν την Πάτμο για να ζήσουν την εμπειρία και να απολαύσουν τις μοναδικές διαδρομές τρεξίματος, οι οποίες πέρασαν από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως).

Το πρόγραμμα του “Patmos Revelation” περιλάμβανε αγώνες στίβου για παιδιά και είχε την επωνυμία Kids’ Athletics, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Γροίκου (απόσταση 1 μιλίου/1,6χλμ) και αγώνων τρεξίματος 15χλμ., 5χλμ. και 1 χλμ. (για παιδιά) που είχαν αφετηρία και τερματισμό τη Σκάλα.

Κατά μήκος της παραλιακής έγινε ο αγώνας των 5χιλ ξεκινώντας από τη Σκάλα μέχρι το Γροίκο και επιστροφή, όπου για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας το παρών έδωσε ο Γιώργος Δούβας, ο οποίος διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας τη 3η θέση της γενικής κατάταξης, σημειώνοντας χρόνο 20:16".

Ο Δήμος Πάτμου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η εταιρεία Active Media συνεργάστηκαν άψογα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο φάνηκε από τις συμμετοχές, αλλά και από τα θετικά σχόλια συμμετεχόντων και κατοίκων του νησιού.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τον Δούβα για την επιτυχία του.