Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 19:33

Πεζοπορία του Ευκλή στην κορυφή του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από τον

Τον Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Ταϋγέτου θα επισκεφθούν οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, πριν τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία (στις 20/7) θα ανέβουν στον Ταϋγετο και θα διανυκτερεύσουν στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Θα έχουμε την ευκαιρία, να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το ''Φαινόμενο της Πυραμίδας'' σπάνια φυτά και αρωματικά βότανα. Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το ''Φαινόμενο της Πυραμίδας''. Ο προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Πραγματικά φανταστικό".

Εκκίνηση θα γίνει στις 10 π.μ. του Σαββάτου από τα γραφεία του Ευκλή (Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.), η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα και το κόστος συμμετοχής είναι στα 15 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι να είναι μέλη του Ευκλή.

Η διαδρομή θα είναι από το Δάσος της Βασιλικής και 4-5 ώρες πορείας, για να ανέβουν στην κορυφή.

Oδηγός αποστολής θα είναι ο Κωνσταντίνος Κορομηλάς. Πληροφορίες για τον εξοπλισμό παρέχει η α' αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (τηλ. 6974252234).

Κρατήσεις θέσεων και πληρωμή συμμετοχής γίνονται στον ταμία του συλλόγου Γεώργιο Γκιουλέα (τηλ. 6988924016).