Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 13:29

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στο παγκόσμιο Laser 4,7 o Τσάμης του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στο παγκόσμιο Laser 4,7 o Τσάμης του ΝΟΚ

Το δικό της εκπρόσωπο θα έχει η Μεσσηνία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 που θα γίνει στις 16-24 Ιουλίου στο Nieuwpoort του Βελγίου.

Συγκεκριμένα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θα συμμετέχει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Ευστάθιος Τσάμης, στην τρίτη του διεθνή συμμετοχή.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αγώνα που θα ολοκληρωθεί με 12 ιστιοδρομίες σε συνθήκες φθινοπωρινές και πρωτόγνωρες με μεγάλη παλίρροια και ρεύματα που μεταβάλλονται συνέχεια .

Θα συμμετέχουν 350 ιστιοπλόοι από 46 χώρες. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η συμμετοχή και μόνο θα αποτελέσει μια σπουδαία ιστιοπλοϊκή εμπειρία για τον Τσάμη.

Ο Καλαματιανός προπονητής και παγκόσμιος πρωταθλητής Παναγιώτης Βεργινάδης θα είναι δίπλα στο αθλητή του ΝΟΚ και σε αυτόν τον αγώνα . Η ελληνική αποστολή θα έχει 9 αγόρια και 2 κορίτσια, με πολλές προσδοκίες για μια θέση στο βάθρο .

Ο Τσάμης θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αλέξανδρου Χόχωλη, επίσης του ΝΟΚ, ο οποίος το 2008 στην Κροατία στον ίδιο αγώνα είχε πάρει την πέμπτη θέση!