Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 12:18

Η ομάδα σκακιού του ΝΟΚ έμεινε στην Α' εθνική

Γράφτηκε από τον

Πετυχημένη παρουσία είχε και φέτος στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής η σκακιστική ομάδα του ΝΟΚ, σφραγίζοντας εύκολα την παραμονή της στην κατηγορία.

Το 45ο ομαδικό πρωτάθλημα Α' εθνικής πραγματοποιήθηκε στο Ρίο της Αχαΐας στις 3- 8 Ιουλίου με το ΝΟΚ να συγκαταλέγεται για μια ακόμη φορά μεταξύ των 20 καλύτερων ομάδων της χώρας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μια επαρχιακή ομάδα.

Ο Ν.Ο.Κ. ισοβάθμησε στην 14η θέση με τα κριτήρια ισοβαθμίας να τον ρίχνουν τελικά την 20η θέση.

Την αποστολή του ΝΟΚ στο Ρίο αποτελούσαν οι Μαρίνα Μακροπούλου, Μαρία Φράγκου, Μαριάνθη Λούκα , Αντρέι Ιστρατέσκου, Γκέρκελι Σάμπο, Πέτρος Διαμαντέας, Ιάσονας Μουτζούρης, Γιώργος Μπελιώτης, Χρήστος Λιάκος , Θοδωρής Αθανασόπουλος και ο προπονητής του Θοδωρής Τσεκούρας.

Την ομάδα συνόδεψαν η έφορος του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου και ο αρχηγός της αγωνιστικής ομάδας Αργύρης Κινόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τους Σάμπο Γκέρκελι και Γώργο Μπελιώτη αφού με την απόδοση τους ( 6.5 βαθμούς σε 7 αγώνες και 6 βαθμούς σε 7 αγώνες αντίστοιχα) συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στο επιτυχημένο αποτέλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Στο φινάλε της σεζόν, το σκακιστικό τμήμα του ΝΟΚ ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν το τμήμα τη φετινή αθλητική χρονιά, τους χορηγούς, τους γονείς των αθλητών και ιδιαίτερα τον κ. Στάθη Καρέλια.