Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 16:03

Διήμερη εξόρμηση των πεζοπόρων του Ευκλή στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από τον

 

Διήμερη εξόρμηση πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι πεζοπόροι του Ευκλή στον Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Ταϋγέτου.

Ξεκινώντας την απαιτητική ανηφορική διαδρομή, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, από την Πηγή Μαγγανιάρη (980 μ.) έως το Ορειβατικό Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης (1550 μ.), ανέβηκαν, για να προσκυνήσουν στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, περνώντας από τις θέσεις : ''Γούβες΄΄, ''Πλάκες'' και ''Πόρτες'', ώστε να διανυκτερεύσουν στο ξωκλήσι στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Όπως μας περιέγραψαν οι προσκυνητές-πεζοπόροι του ''Ευκλή : ''Τα συναισθήματα ήταν έντονα, η κούραση της ανάβασης ξεχάστηκε αμέσως, αντικρίζοντας τις επιβλητικές κορυφές της Οροσειράς του Ταϋγέτου και την απίστευτη, μαγευτική θέα. Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή σε σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία το πρωί, περίπου στις 7 π.μ. να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το ''Φαινόμενο της Πυραμίδας''.

Όπως τόνισε η αντιπρόεδρος του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου, η διοίκηση και η υπεύθυνοι του πεζοπορικού τμήματος ευχαρίστησαν θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας, που συνόδεψαν τους πεζοπόρους σε αυτήν τους την εξόρμηση.

 

Οι πεζοπόροι του Ευκλή συνάντησαν στην κορυφή την καλαματιανή παρέα της Μεσσηνιακής Ομάδας Moto-Cross (Messiniaki Omada Motocross Spiris) και τον Μεσσήνιο διακεκριμένο αναβάτη του Moto-Cross Γεώργιο Σπύρη. Όλοι μαζί οι καλαματιανοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν το πρωί μπροστά από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και έδωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις, ότι του χρόνου, θα έρθουν ξανά.