Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 15:27

Δέκα αθλητές του ΣΔΥΜ έτρεξαν στον Πάρνωνα

Γράφτηκε από τον
Δέκα αθλητές του ΣΔΥΜ έτρεξαν στον Πάρνωνα

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον Πάρνωνα ο αγώνας υπεραπόστασης 70 χλμ. με την ονομασία «Κρόνιο Πέρασμα: τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών».

Τον αγώνα, που έγινε και για 4η συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσαν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο ΦΔΟΠΥΜ, η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας και είχε την ευγενική συμμετοχή του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής.

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε και ένας δεύτερος παράλληλος αγώνας, συνολικής απόστασης 37,5 χλμ. που είχε την ονομασία «Δρόμοι του Πάρνωνα ή Ημικρόνιον Πέρασμα».

Συνολικά συμμετείχαν 156 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι έτρεξαν σε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή που περιλάμβανε τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, έχοντας αφετηρία και τερματισμό τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας, διασχίζοντας κατά σειρά τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα, Άγιος Πέτρος.

Δεκατρείς σταθμοί ανεφοδιασμού με δεκάδες εθελοντές, κάλυψαν τις ανάγκες των αθλητών, οι οποίοι κατέβαλαν επίπονες προσπάθειες μέχρι να τερματίσουν και αφού πρώτα θα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό.

Παρών στους αγώνες του Πάρνωνα συμμετείχαν δέκα δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, απ’ τους οποίους οι επτά στον αγώνα των 70 χιλ και οι τρεις στον αγώνα των 37,5 χιλ.

Στον Ultra αγώνα Κρόνιον Πέρασμα 70km συμμετείχαν οι Γεωργιόπουλος Κωσταντίνος, Κουμανάκος Βασίλης, Παπαδόπουλος Λεωνίδας, Βαϊνά Βασιλική, Ξυπόλιτος Στέλιος και για πρώτη φορά σε αγώνα υπεραπόστασης οι Καμπάς Παναγιώτης και Μακρυπόδης Ιωάννης .

Στο Ημικρόνιο Πέρασμα 37,5km συμμετείχαν οι Κάνο Εμιλιάνο, ο οποίος μάλιστα τα πήγε πολύ καλά, καταλαμβάνοντας τη 3η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 3:09:24’ και οι Κρόμπας Παναγιώτης και Παπαδοπούλου Χρυσούλα.

Το Κρόνιο Πέρασμα 2017 ολοκληρώθηκε με μια συγκινητική τελετή για τους πρώτους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και με την απονομή βραβείων και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στους παραπάνω αγώνες υπεραπόστασης.