Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 12:59

Μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών στον 10ο αγώνα δρόμου "Δαϊκλής"

Γράφτηκε από τον

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο ο αγώνας δρόμου "Δαϊκλής" απόστασης 7,5 χλμ. στη διαδρομή Αριστομένη - Μάνεση.

Ο αγώνας διεξήχθη για 10η συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνεση και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τον παρακολούθησαν πολυάριθμοι θεατές που χειροκρότησαν θερμά τους αγωνιζόμενους.

Οι συμμετοχές στον αγώνα του Σαββάτου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μιας και τερμάτισαν 227 αθλητές και αθλήτριες, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός είχε φτάσει τους 145! Οι 100 περίπου αθλητές που τερμάτισαν ήταν δρομείς του ΣΔΥΜ.

Εκτός από την γύρω περιοχή και την Καλαμάτα, πολυάριθμη ήταν η συμμετοχή από τον Α.Ο. Φιλιατρών και ακόμη έτρεξαν δρομείς από Τρίπολη, Κόρινθο, Αθήνα και Αργος.

Η διαδρομή των 7,5 χλμ. μάγεψε τους αγωνιζόμενους μιας και περνά από τέσσερα χωριά, Αριστομένη - Διόδια - Στέρνα και τερματισμός στο Μάνεση.

Ρεκόρ διαδρομής από τον Βαλεντίνο Δημητρακόπουλο

Αξιοσημείωτο το ρεκόρ αγώνα που κατέρριψε ο νεαρός Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος με καταγωγή από τη Στέρνα που έτρεξε την διαδρομή σε χρόνο

24 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Οπως έχει καθιερώσει ο ΣΔΥΜ βραβεύτηκαν οι έξι πρώτες σε άνδρες και γυναίκες.

Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Γιάννης Χαμόδρακας (Μεσσηνιακός ΓΣ) και ακολούθησαν οι Εμιλιάνο Κανό (ΣΔΥ Μεσσηνίας), Παναγιώτης Καβδάς (Καλαμάτα Running Project), Γαβριήλ Μακριδάκης (Καλαμάτα Running Project) και Δημήτρης Αγγελόπουλος (ΣΔΥ Μεσσηνίας).

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Γιώτα Ασημάκου του ΣΔΥ Μεσσηνίας με χρόνο 33 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα.

Δεύτερη ήταν η Ελένη Ψύρρου (Α.Ο. Φιλιατρών) και ακολούθησαν οι Μαρία Χαραλαμποπούλου (Γ.Σ.Αρκαδίας), Δήμητρα Κολαμπά (ΣΔΥ Μεσσηνίας), Βασιλική Αλεξανδροπούλου (Α.Ο. Φιλιατρών) και Βασιλεία Ανδριανάκου (Δρακοπουλάτα).

Το σημαντικό βέβαια είναι πως συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου "Δαϊκλής" αρκετά παιδιά από το Μάνεση και τα γύρω χωριά. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτός ο αγώνας πριν 10 χρόνια για να κάνει τους ντόπιους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το τρέξιμο.

Μάλιστα βραβεύτηκαν τρία παιδιά από την γύρω περιοχή, οι Μιχάλης Οικονομόπουλος, Αρις Παρασκευόπουλος και Κώστας Παναγόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί πως έγινε και παιδικός αγώνας 1000μ. όπου έτρεξαν 30 περίπου παιδιά ηλικίας από 10 έως 13 ετών. Νικητές δεν υπήρξαν σε αυτό τον αγώνα και βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά μιας και σημασία είχε η συμμετοχή.

Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν οι πολλές σαμπάνιες που ανοίχθηκαν κατά τον τερματισμό των αθλητών! Ηταν κάτι το μοναδικό που δεν γίνεται σε κανέναν άλλο αγώνα δρόμου και εντυπωσίασε αθλητές και θεατές.

Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια του Μεσσήνιου εργοφυσιολόγου Ηλία Ζαχαρόγιαννη που πραγματοποίησε την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι αθλητές απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου το καλοκαίρι.

 Το "παρών" στον αγώνα δρόμου "Δαϊκλής" έδωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο τέως δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος.