Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 15:44

Ξεκινούν σήμερα τα 16α Δημάκεια με αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν σήμερα τα 16α Δημάκεια με αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ

 

Με αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει για 16η σερί χρονιά ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Ομιλος “Ο Ταΰγετος”.

Οι εκδηλώσεις που είναι υπό την αιγίδα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας θα διεξαχθούν φέτος για 16η χρονιά. Θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “Παναγιώτης Αλάμαρας”, στα Κερασούλια Πηγών Αλαγονίας και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, όπου θα γίνουν οι απονομές μεταλλίων στους νικητές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γιορτή με την οποία θα ολοκληρωθούν τα 16α Δημάκεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 6.30 θα ξεκινήσουν οι αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ. Στο σκάκι θα γίνουν αγώνες για ηλικίες α) μέχρι και 12 ετών και β) από 13 έως 18 ετών. Στη συνέχεια θα γίνουν και οι προκριματικοί. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), συμμετέχουν κορίτσια και αγόρια και οι ηλικίες και εδώ είναι ίδιες με το σκάκι. Μετά θα γίνουν και οι προκριματικοί.

Οσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στους αγώνες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μισή ώρα πριν τους αγώνες στο αθλητικό κέντρο. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κυρίως για τα παιδιά και τους ενήλικες που βρίσκονται στα χωριά της Αλαγονίας. Μπορούν όμως να συμμετέχουν και όσοι άλλοι θέλουν αρκεί να σεβαστούν τους ιδιαίτερους κανόνες με του οποίους γίνονται οι αγώνες.

Σχετικά με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων ο Δημάκειος και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κοινοτήτων Αλαγονίας σημειώνουν ότι: "Είναι μια ευκαιρία για όλους να δουν από κοντά τη φύση του Ταΰγέτου και να παίξουν με συνθήκες πρωτόγνωρες. Για την τελετή λήξης και για τις απονομές δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις. Καλούνται οι κάτοικοι των χωριών της Αλαγονίας και οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων της να παρευρεθούν".