Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 16:48

Στο Ράλι Ιονίου το σκάφος “Τόλμη” του ΙΟΝΕ

Γράφτηκε από τον

Μεσσηνιακό χρώμα θα έχει το φετινό Ράλι Ιονίου που ξεκινά αυτή την Κυριακή με τη συμμετοχή 40 περίπου σκαφών, μεταξύ των οποίων και αρκετά από το εξωτερικό.

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νοτίου Ελλάδας (ΙΟΝΕ) ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Καλαμάτα με το σκάφος “Τόλμη”, το οποίο έχει ήδη καταπλεύσει στο Κατάκολο, ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι 430 ναυτικών μιλίων για την Κέρκυρα. Κυβερνήτης του σκάφους είναι οι Ιωάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Βασιλική Κουφού και Έφη Δελικούρα. Το Ράλι ξεκινά, όπως προαναφέραμε, αυτή την Κυριακή με αφετηρία την Κέρκυρα και διαδρομή Παξούς (Γάιος), Ιθάκη (Βαθύ), Κεφαλλονιά (Ληξούρι) όπου και τερματίζει το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Η συνολική απόσταση ανέρχεται στα 150 ναυτικά μίλια. Διοργανωτής και φέτος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων. Η υποδοχή κυβερνητών και πληρωμάτων θα γίνει την Κυριακή στο Μανδράκι. Στους ενδιάμεσους σταθμούς έχουν οργανωθεί από τις τοπικές αρχές εκδηλώσεις υποδοχής των πληρωμάτων παραδοσιακού χαρακτήρα, καθώς και ξεναγήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αγώνας που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 28 χρόνια θα αποτελέσει τη δεύτερη συμμετοχή του ΙΟΝΕ σε αγώνα εκτός της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδας, μετά την πετυχημένη συμμετοχή στους Καλλικράτειους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνeς που διοργανώθηκαν τον περασμένο Μάιο στα Χανιά.

Το “Τόλμη” θα αποπλεύσει σήμερα από το Κατάκολο με προορισμό το Μανδράκι της Κέρκυρας ώστε να μετάσχει στην Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου.