Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 16:16

Μεγάλη συμμετοχή στον Ανδάνειο Δρόμο

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ο 9ος Ανδάνειος Δρόμος που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Δ. Ανδανίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Οιχαλίας.

Στον αγώνα 17000μ νικητές στους άνδρες ήταν οι Pearce Higgins 1:03:36, Αλέξης Γεωργούλιας (Ανατολή Νέας Ιωνίας) 1:04:42, Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:05:58, Γιώργος Πατεράκης (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:06:30, Βαγγέλης Μπάκας (ΕΟΣ Καλαμάτας) 1:09:08, Θανάσης Κλάδης (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:11:29 και στις γυναίκες οι Γιώτα Ασημάκου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 1:18:43, Ειρήνη Πουλάκη (Marathon Club) 1:22:47, Αναστασία Ντεβετζή (ΣΔΥ Αθηνών) 1:25:48, Αργυρώ Σελάμη (ανεξάρτητη) 1:27:06, Ζωή Αποστολοπόυλου (Demokritos Running Team) 1:28:34, Μάγδα Πουλημένου (ΣΔΥ Αθηνών) 1:30:15. Στην τοπική κατηγορία, νικητές ήταν οι Ηλίας Τόλιας, Φώτης Αθανασόπουλος και Παναγιώτης Σουλαντίκας.

Έγινε ιδιαίτερη βράβευση στο ΣΔΥ Αθηνών για την οργανωμένη συμμετοχή του στον αγώνα. Η βραδιά έκλεισε με προσφορά παραδοσιακού γεύματος σε όλους τους συμμετέχοντες και στους Εθελοντές, με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Ανδανίας.

Ο ΣΔΥΜ για την διοργάνωση

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του για τον Ανδάνειο Δρόμο.

“Ένας Αγώνας Αθλητισμού και Πολιτισμού όπου συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της,

Ένα κάλεσμα αγώνα του Συλλόγου Ανδανιωτών Καλαμάτας, του ΣΔΥ Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι φίλοι δρομείς, με ιδιαίτερη συμμετοχή δρομέων από την Αθήνα με τον ΣΔΥΑ, με επικεφαλής τη δραστήρια πρόεδρο του ΣΔΥΑ Ελένη Μπερτσάτου, δείγμα ότι το αεικίνητο κομμάτι των δρομέων δεν στηρίζει μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανταμώνουν στους πραγματικά δύσκολους καιρούς για να δώσουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε».

Θα ήταν σκεφτήκαμε όχι μόνο αγωνιστική αλλά και πολιτιστική διαδρομή όπου αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο ευ αγωνίζεσθε και τις αξίες που καλλιεργεί το αγωνιστικό πνεύμα σε κάθε κοινωνία.

Φθάσαμε στην Αρκαδική Πύλη και με όλο το σεβασμό που αρμόζει σε ένα ιστορικό χώρο ετοιμαστήκαμε για την εκκίνηση, αντικρίζοντας όλη την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα και τα σημεία από όπου θα περνάγαμε. Ξεκινήσαμε με έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ (280μ. υψομετρική διαφορά). Αμέσως μετά μπήκαμε στο χωμάτινο παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας διασχίζοντας την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα με όλη την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει η φύση.

Μετά από 1800μ. χωμάτινου δρόμου βγήκαμε στο χωριό Μαγούλα και περνώντας από το Ζευγολατιό και το Κεντρικό με τους κατοίκους να χαρίζουν το χειροκρότημα και τις επευφημίες τους. Οι εθελοντές στους σταθμούς και κατά μήκος της διαδρομής μας εμψύχωναν και μας χάριζαν το χαμόγελό τους, επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας την προσπάθεια μας. Έτσι, φθάσαμε στο Διαβολίτσι και στην πέτρινη πλατεία του χωριού όπου μας περίμεναν οι διοργανωτές: ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Οιχαλίας και μέλη του ΣΔΥ Μεσσηνίας”.