Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 12:24

Με Γιαννιώτη και Αραούζου το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Γράφτηκε από τον

Δύο μεγάλα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα, θα βρίσκονται αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα, στηρίζοντας έμπρακτα το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου, ενώ το “παρών” θα δώσουν και άλλοι αθλητές, όπως οι Καρπουζλής και Παπαγεωργίου.

Ο αγώνας θα γίνει στην Παραλία της Καλαμάτας και περιλαμβάνει κολύμβηση, 500, 1.500 και 3.000 μέτρα (ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.) και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων (ώρα έναρξης 7 μ.μ.). Τι κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών).

“Είναι η 6η χρονιά που διοργανώνουμε το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Είναι μια απλή διαδικασία να γίνεις εθελοντής δότης και να χαρίσεις ζωή. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν. Οποιος θέλει μπορεί να έρθει το Σάββατο να τρέξει, να κολυμπήσει ή να ενημερωθεί πως μπορεί να γίνει εθελοντής”, ανέφερε σχετικά ο γιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για τον αγώνα που διοργανώνουν το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.

Για τον αγώνα δρόμου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Χρήστος Μπένος εκπροσωπώντας το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας””Για μία ακόμα χρονιά ο ΣΔΥΜ είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και καλούμαι όλα τα μέλη, αλλά και τους συμπολίτες μας να τρέξουν ή να κολυμπήσουν και να στείλουν το μήνυμα για αλληλεγγύη”.. Η διαδρομή για τον αγώνα δρόμου είναι: Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη, ενώ θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής,.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, καθώς και οι απονομές στους νικητές των αγώνων κολύμβησης και δρόμου (8.45 μ.μ.)., ενώ στις 9 θα προβληθεί ενημερωτική ταινία για τη δωρεά μυελού των οστών.