Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 13:14

Ολα έτοιμα για τον Διεθνή Κολυμβητικό Μαραθώνιο

Γράφτηκε από τον

Για 29η χρονιά ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας θα διοργανώσει τον Διεθνή Κολυμβητικό Μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου.

15 αθλητές από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Κύπρο, Ουγγαρία και Σερβία, θα κολυμπήσουν στη διαδρομή Καλαμάτα – Βελίκα – Καλαμάτα. Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Σάββατο στις 7 το πρωί, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, ενώ σήμερα στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο “Pharoe Pallas” θα γίνει η κλήρωση για τα συνοδευτικά σκάφη. O πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι: “Ο περιορισμός για τους αθλητές είναι είναι μέχρι τη δύση του ηλίου. Εάν έχουν κάνει πάντως τα 2/3 της διαδρομής τους θεωρούμε ότι έχουν τερματίσει και για ηθική ικανοποίηση. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σταθερός, 15. Είναι 5 Ελληνες και από άλλα μέρη του κόσμου, ενώ έρχεται αθλητής και από τη Χαβάη και αυτό οφείλεται σε εμάς”.

Ο Δ. Κακαλίκας ευχαρίστησε στη συνέχεια την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικά την κ. Αλειφέρη, αλλά και το Δήμο Καλαμάτας για τη στήριξη και προσμένει μεγαλύτερη βοήθεια στο μέλλον.

Ακόμα σχολίασε με ικανοποίηση ότι οι κολυμβητικοί αγώνες μεγάλων αποστάσεων ξεκίνησαν από το ΝΟΚ και έπειτα από μια επίσκεψη που είχε κάνει ο ίδιος στην Ομοσπονδία μαζί με τους Καφαντάρη και Τσιμόγιαννη από Νομαρχία και Δήμο τότε, αντίστοιχα. Γεγονός που τον κάνει υπερήφανο.

Για τον κολυμβητικό μαραθώνιο μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, αναφερόμενη παράλληλα και στο 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, μιας και η Περιφέρεια στηρίζει και τις δύο διοργανώσεις που θα γίνουν αυτό το Σάββατο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πρωτοπορεί και πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες ζωής, όπως είναι το 6ο Κύπελλο. Εχουμε τη χαρά, την τύχη και την ευτυχία να έχουμε κοινωνικούς, αθλητικούς και επιστημονικούς φορείς, που έχουν υψηλά το δείκτη της κοινωνικής συνείδησης. Ο κ. Αδαμόπουλος έχει ξεκινήσει σταυροφορία για να επικοινωνήσει το μήνυμα του εθελοντή δότη μυελού των οστών. Με χαρά και ενθουσιασμό το υποστηρίζουμε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Ακόμα πολύ μεγάλη προσπάθεια κάνει ο ΣΔΥΜ και ο ΝΟΚ και ο κ. Κακαλίκας και πιστεύω ότι οι αγώνες θα έχουν επιτυχία και ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια”.

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο φετινό κολυμβητικό μαραθώνιο είναι οι Γιάννης Λαφαζάνος, Κώστας Λέτσος, Νίκος Πλουμίδης, Σπύρος Ρόης, Ιωσήφ Σεριστατίδης, Σοφία Ψιλόλιγνου, Ντέβον Κλίφορντ, Νεντ Ντένισον, Ντέιβιντ Χάιναν, Κινγκ Λόρι (ΗΠΑ), Ντέιβιντ Ιμπάνεζ (Ισπανία), Σταύρος Χαραλάμπους (Κύπρος), Ατίλα Μανιόκι (Ουγγαρία), Σέιλ Σάβελ (Σερβία) και Στίβεν Μινάγκλια (ΗΠΑ - Χαβάη).