Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 11:19

Αγώνας ζωής το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών - Διεξάγεται για 6η χρονιά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Αγώνας ζωής μπορεί να χαρακτηριστεί το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που διεξάγεται σήμερα Σάββατο για 6η χρονιά στην Καλαμάτα.

Οι διοργανωτές θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν και καλούν τον κόσμο να ανταποκριθεί και να ενημερωθεί παράλληλα για το τρόπο που μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής. Στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί ήδη σπουδαία ονόματα της ελληνικής κολύμβησης, με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου, που θα είναι σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως επίσης και οι Καρπουζλής, Παπαγεωργίου.

Ο αγώνας θα γίνει στην Παραλία της Καλαμάτας και περιλαμβάνει κολύμβηση, 500, 1.500 και 3.000 μέτρα (ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.) και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων (ώρα έναρξης 7 μ.μ.). Τι κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών). Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, καθώς και οι απονομές στους νικητές των αγώνων κολύμβησης και δρόμου (8.45 μ.μ.)., ενώ στις 9 θα προβληθεί ενημερωτική ταινία για τη δωρεά μυελού των οστών.

Τον αγώνα διοργανώνουν το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.