Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 13:38

Ξεκινά σήμερα ο Σύλλογος Kalamata Running Project

Γράφτηκε από τον

 

Σήμερα Δευτέρα ξεκινά στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας η δράση του νεοσύστατου αθλητικού συλλόγου Kalamata Running Project.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία τεσσάρων νέων ανθρώπων, της Ελένης Θεοδωρακοπούλου, του Θοδωρή Χάντζου, του Γιώργου Κανελλόπουλου και του Παναγιώτη Κάβδα - όλοι τους πρώην πρωταθλητές στίβου του Μεσσηνιακού.

Βασικός σκοπός του Kalamata Running Project είναι η περαιτέρω διεύρυνση του δρομικού κινήματος της Μεσσηνίας. Οι προπονητές στοχεύουν στην προσέλκυση τόσο δρομέων με εμπειρία όσο και δρομέων που μόλις έχουν ξεκινήσει ή θέλουν να ξεκινήσουν το τρέξιμο, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επιδιώκουν την εκμάθηση των τεχνικών τρεξίματος, τη βελτίωση των επιδόσεων κάθε δρομέα και τη συμμετοχή σε λαϊκούς αγώνες δρόμου εντός και εκτός Μεσσηνίας.

Οι προπονήσεις διεξάγονται κατά βάση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας κάθε Δευτέρα - Τετάρτη στις 7.15 μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 6.15 μ.μ., αλλά και σε διάφορα όμορφα σημεία της πόλης (κατόπιν έγκαιρης σχετικής ενημέρωσης).

Το πρόγραμμα των προπονήσεων έχει ως βάση το τρέξιμο και συνάμα περιλαμβάνει προπονήσεις βελτίωσης τεχνικής, ενδυνάμωσης, ταχύτητας και διάφορες διαδραστικές ασκήσεις που συνδυάζουν άθληση με ψυχαγωγία. Οι προπονήσεις είναι προσαρμοσμένες στο επίπεδο κάθε δρομέα, καθώς οι αθλητές διαχωρίζονται σε γκρουπ δυναμικότητας, ώστε καθένας να λαμβάνει τα μέγιστα από κάθε προπόνηση.

Στο μήνυμά τους οι πρωτεργάτες του συλλόγου αναφέρουν:

“Γιατί κάποιος αξίζει να επιλέξει το Kalamata Running Project; Γιατί το τρέξιμο είναι ο πιο απλός και ευεργετικός τρόπος άθλησης. Μέσω της καθοδήγησης των έμπειρων προπονητών του συλλόγου, ο καθένας μπορεί να αγαπήσει το τρέξιμο, να βελτιωθεί, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να θέσει στόχους που ούτε φανταζόταν. Ολα αυτά μπορεί να τα πετύχει συλλογικά με τους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου και παράλληλα να κοινωνικοποιηθεί, να γνωρίσει νέα άτομα και να διασκεδάσει. Για αυτό λοιπόν τρέξ' το με τους ειδικούς, τρέξ' το με παρέα, τρέξ' το με χαρά… τρεξ' το αλλιώς”.