Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 16:14

Αύξηση συμμετοχής αθλητών στίβου σε όλες τις διοργανώσεις

Γράφτηκε από τον

 

Δείγμα της σταθερής ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός στίβος τα τελευταία χρόνια αποτελεί η αυξημένη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών μέσα στο 2017, τόσο στα διασυλλογικά όσο και στα πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών, αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή σωματείων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2017 ιδρύθηκαν 15 νέα σωματεία, ενώ συνολικά 383 σωματεία απ΄ όλη τη χώρα συμμετείχαν στις δραστηριότητες της ομοσπονδίας. Από αυτά τα 328 κατάφεραν να αξιολογηθούν με βάση την αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο τομέας Ανάπτυξης της ΕΠΑΣ στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ της περασμένης εβδομάδας, η αύξηση στο σύνολο των τριών πρωταθλημάτων (ΠΠ/ΠΚΑ, Κ18, Κ20) έφτασε το 19,5%. Εξίσου ενθαρρυντική ήταν και η αύξηση συμμετοχής στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς Ανάπτυξης αυτή κατά κύριο λόγο, οφείλεται:

α) Στην «είσοδο» του στίβου στα σχολεία, τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα kids Athletics.

β) Στην αυξημένη και οργανωμένη δραστηριότητα των σωματείων στα αντίστοιχα τμήματα υποδομών - «ακαδημιών».

γ) Στην ενημέρωση των προπονητών μέσα από το πανελλαδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ, με ιδιαίτερη βαρύτητα για την αγωνιστική προετοιμασία και «προπόνηση» στις αντίστοιχες ηλικίες.