Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 18:46

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Μεσσηνιακές διακρίσεις στη Βουλγαρία

Γράφτηκε από τον

Με νέες διακρίσεις και κατάκτηση χρυσών και αργυρών μεταλλίων επέστρεψαν οι βετεράνοι αθλητές Παναγιώτης Δούσης και Τάσος Μπέκος από τη Βουλγαρία.

Οι δύο αθλητές, που είναι γνωστοί στα Βαλκάνια, ο Δούσης που είναι κυρίαρχος για 20 χρόνια στις μεγάλες αποστάσεις και ο Μπέκος στις μικρές αποστάσεις για 15 χρόνια περίπου, εκπροσώπησαν και φέτος τη Μεσσηνία στους 27ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Βετεράνων, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Ο Τάσος Μπέκος έλαβε μέρος στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα και στα 4x100 κερδίζοντας τρία αργυρά μετάλλια και στα 400 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Παναγιώτης Δούσης, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό κατάφερε τελικά να πάρει μέρος στα 5 χιλιόμετρα και μετά από μεγάλο συναγωνισμό κατέλαβε την πρώτη θέση και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι είχε δηλωθεί να συμμετάσχει σε 4 αγωνίσματα, αλλά τελικά δεν έλαβε μέρος για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του. Με αφορμή τη συμμετοχή του στους παραπάνω αγώνες δήλωσε: “Είμαι ευχαριστημένος γιατί είμαι ο μοναδικός που διατήρησα το αήττητο για 20 χρόνια στις μεγάλες αποστάσεις στα Βαλκάνια. Τέλος ήταν μια μεγάλη διοργάνωση που αναπτύσσει δεσμούς φιλίας, αγάπης και συναδέλφωσης. Ο αθλητισμός άλλωστε είναι ένας διαρκής αγώνας για το καλύτερο. Στο στίβο χρειάζονται θυσίες και σκληρούς αγώνες για να φτάσεις ψηλά”.