Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 17:38

Πεζοπορία του Ευκλή στην περιοχή των Κοντοβουνίων

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου οι πεζοπόροι-περιηγητές του Ευκλή δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του φίλου συνοδοιπόρου τους Δημήτρη Τσεκουρά, να τους ξεναγήσει στο ορεινό χωριό του, στου Κεφαλληνού και να τους οδηγήσει στην περιοχή των Κοντοβουνίων και πιο συγκεκριμένα, να ανέβουν στο Βουνό Εκκλησία της Παναγιάς.

Η αντιπρόεδρος του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου περιγράφει την πεζοπορία: “Το ραντεβού δόθηκε στα γραφεία του Συλλόγου τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και η ομάδα των 30 ατόμων ξεκίνησε για την ορεινή Κεντρική Μεσσηνία.

Η πρώτη στάση έγινε στην Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης για να την θαυμάσουν τα μέλη και να φωτογραφηθούν όλοι μαζί.

Ο προορισμός ήταν το χωριό Κεφαλληνού, το οποίο είναι κτισμένο στους πρόποδες του Όρους Καψάλα. Χρονολογείτε από τον 11ο - 12ο αιώνα μ.χ.

Χτίστηκε από τον Νορμανδό τσιφλικά, που τον έλεγαν Κεφαλινό, από τον οποίον πήρε το όνομά του. Μπροστά στο χωριό και ανατολικά υψώνεται το βουνό Εκκλησία της Παναγιάς, το οποίο ανέβηκαν οι περιηγητές μετά από ήπια πεζοπορία 2 ωρών.

Στην κορυφή του υπάρχει το εξωκλήσι της Κατάθεσης Τιμίας Ζώνης της Παναγίας και από εκεί είχαν απίστευτη θέα στον Μεσσηνιακό Κάμπο και στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Το χωριό έχει πολλά τρεχούμενα νερά και 3 πλινθόκτιστες βρύσες, τις οποίες και επισκέφτηκαν : την βρύση του Κάννελου, την Πέρα βρύση και την βρύση μέσα στο χωριό, πάνω από το Δημοτικό Σχολείο με τις τρεις κρήνες.

Η μέρα έκλεισε με φαγοπότι στην πλατεία με τις μουριές και με την καλή παρέα ντόπιων κατοίκων, που ευχαρίστησαν όλους τους περιηγητές, γιατί επισκέφτηκαν το χωριό τους.

Με την σειρά τους οι πεζοπόροι του Ευκλή ευχαρίστησαν θερμά τον φίλο τους Δημήτρη Τσεκουρά για την πρόσκληση, καθώς και τους Εθελοντές Σαμαρείτες, Γιώργο Γκιουλέα και Τάσσο Κελέση για την παρουσία τους”.

Την Κυριακή 1 Οκτώβρη οι πεζοπόροι του Ευκλή θα διασχίσουν τον ποταμό Ξερίλα, από τον Άγριλο έως το Γαρδίκι, σε μια κατηφορική διαδρομή 4 χλμ.

(Πληροφορίες στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 6974252234).