Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 12:14

Παρουσιάστηκε το “Navarino Challenge 2017”

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κορυφαία γιορτή του αθλητισμού τουρισμού, που δεν είναι άλλη από το “Navarino Challenge 2017”, που θα γίνει από 13 έως 15 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία και την Costa Navarino.

Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino και της Active Media Group και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Το άθλημα του boccia θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Με αφορμή αυτό το γεγονός δόθηκε προχθές, που ήταν και Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, παρουσία δημοσιογράφων και εκλεκτών καλεσμένων. Εκεί έγινε η αποκλειστική προβολή του sports video της περσινής διοργάνωσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Καρνάζης, που συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση ως πρεσβευτής της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, o Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο pilates, Μάντη Περσάκη.

Από την πλευρά της Costa Navarino, η Marketing και Business Development Director της TEMEΣ, Μαρίνα Παπατσώνη δήλωσε σχετικά: «Το 2011 όταν ξεκινήσαμε το Navarino Challenge δεν είχαμε στο μυαλό μας αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Είναι από τις περιπτώσεις που πετύχαμε περισσότερα από όσα ονειρευτήκαμε! Το Navarino Challenge είναι μια μεγάλη γιορτή, όπου αθλητές και διοργανωτές γινόμαστε όλοι μια οικογένεια που περνάμε καλά και μαθαίνουμε να αγαπάμε περισσότερο τη φύση, τον αθλητισμό, την καλή διατροφή και άρα τελικά μαθαίνουμε να ζούμε καλύτερα. Σας περιμένουμε όλους στην Costa Navarino να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές και εμπειρίες για ακόμα μία χρονιά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group, Άκης Τσόλης με την σειρά του τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τόνισε κατά την ανακοίνωση της υιοθέτησης του 2017 ως Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, ότι ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει και στις τρεις διαστάσεις της αειφόρου ανάπτυξης - οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική - και σε κάθε έναν από τους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης. Όλοι αυτοί οι στόχοι έφεραν το Navarino Challenge στην κορυφή των Αθλητικών Τουριστικών Εκδηλώσεων. Με αρχές βασισμένες στο Ολυμπιακό ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι», από την πρώτη χρονιά το 2013 έφερε την καινοτομία και πρωταγωνίστησε στις εκδηλώσεις αθλητικού τουρισμού”.

Από την πλευρά του επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης η Country Manager Greece και Cyprus, της Qatar Airways, Τερέζα Σίσελ, ανέφερε μεταξύ άλλων: “ Το Navarino Challenge είναι ένα μοναδικό γεγονός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της υγιεινής ζωής και της άσκησης, καθώς και το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας και μέσω των πολυάριθμων δραστηριοτήτων της προάγει το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι”.

Ο εκπρόσωπος της Sportingbet, Γιάννης Καποδίστριας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσαμε, ως θεατές, το Navarino Challenge με μεγάλο θαυμασμό. Είναι έτσι μεγάλη μας χαρά που φέτος στηρίζουμε χορηγικά την διοργάνωση αυτή. Φυσικά, θα συμμετάσχουμε ενεργά με την ομάδα μας στα περισσότερα αθλήματα”. Από την πλευρά του χορηγού του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» η Marketing και Communications Manager, της ΒΙΚΟΣ ΑΕ, Νατάσσα Κρεντζ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σταθερά δίπλα στον αθλητισμό, στηρίζοντας τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Αγκαλιάζουμε και υποστηρίζουμε εκδηλώσεις που ταυτίζονται με τις αξίες και το αθλητικό ιδεώδες που χαρακτηρίζει την εταιρεία μας και διέπει τη στρατηγική μας. Προάγουμε με πολυδιάστατο τρόπο την αθλητική δραστηριότητα και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, σε διοργανώσεις υψηλού επίπεδου με μεγάλη απήχηση και διείσδυση στο ευρύ κοινό, σε όλες τις ηλικίες απλούς πολίτες και αθλητές, στηρίζοντας τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η ενεργή υποστήριξη της ΒΙΚΟΣ σε ένα ακόμα Navarino Challenge για 5η συνεχόμενη χρονιά, του κορυφαίου γεγονότος αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στο μαγευτικό και πλούσιο σε ιστορία τοπίο της Μεσσηνίας, στην Costa Navarinο”.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και η Operations Manager της Ford Motor Ελλάς, Πέτρη Λογαρά η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Ford Motor Ελλάς έχει τη χαρά να συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά, ως χορηγός μετακίνησης, σε μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές και τουριστικές διοργανώσεις της χώρας μας, η οποία προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», το Navarino Challenge! Σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην γραφική Μεσσηνία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά και την ευεξία που προσφέρει ο αθλητισμός, μέσα από πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, καθώς και να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν στην Costa Navarino.

Πρεσβευτές της προσπάθειάς τους θα είναι ο Ελληνοαμερικανός Υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do.”.

Στο κλείσιμο των χαιρετισμών, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από 5 χρόνια με συνάντησαν ο Peter και ο Άκης και μοιράστηκαν μια ιδέα που είχαν. Με ρώτησαν, λοιπόν, τη γνώμη μου για το Navarino Challenge και τους απάντησα ότι είναι μια ιδέα καταπληκτική, αλλά σαν ιδέα είναι πολύ μπροστά από την εποχή που διάλεξαν να την εφαρμόσουν. Τον περασμένο μήνα με επισκέφθηκε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και μου είπε μία ιδέα για μια διοργάνωση, με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών με περισσότερα αγωνίσματα και όχι μόνο τρέξιμο. Με ρώτησε, λοιπόν, τι γνώμη έχω και του απάντησα “Άργησες 5 χρόνια!”. Αυτό που συμβαίνει εδώ, πιστεύω ότι είναι φανταστικό και το λέω εγώ που έχω τρέξει σε πολλές τέτοιες διοργανώσεις σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο. Είμαι περήφανος που είμαι πρεσβευτής στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Το ανανεωμένο πρόγραμμα της πολυβραβευμένης διοργάνωσης, περιλαμβάνει 17 δραστηριότητες και οι εγγραφές για το «Navarino Challenge» σε τρέξιμο, κολύμβηση και SUP συνεχίζονται για λίγο ακόμα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο link: http://activemedia.com.gr/product/navarino-challenge-2017/

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ώρες των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται στο link: http://navarinochallenge.com/event_schedule_2017.html