Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 14:05

Kids Athletics και δραστηριότητες αναψυχής στην Costa Navarino από το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Τις πολυτελείς εγκαταστάσεις της Costa Navarino είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κυριακή πολυάριθμοι αθλητές και γονείς του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού
Μετά την περσινή επίσκεψη στον ίδιο χώρο, μια μεγάλη ομάδα παιδιών και ενηλίκων πέρασε μια μέρα εμπλουτισμένη με έντονα στοιχεία αθλητικής δράσης, αναψυχής και χαλάρωσης.

Στην παρέα των ανθρώπων του Μεσσηνιακού προστέθηκαν φίλοι που προέρχονταν τόσο από την ομάδα βόλεϊ του Ακρίτα όσο και το κέντρο ξένων γλωσσών της κυρίας Κέλλυ Μακροπούλου.
Συνολικά 125 εκδρομείς αθλήθηκαν και διασκέδασαν σε ένα εξεζητημένο Resort.
Η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει:
«Το διαδικαστικό των δραστηριοτήτων είχε προσεκτικά σχεδιαστεί από τα management teams της Costa Navarino (κύριος Γιώργος Γκουτζιούπας, κυρία Σύλβια Ανδριτσόγλου) και του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού. Και όλα διαδραματίστηκαν με συνέπεια και ακρίβεια. Η ατζέντα των δραστηριοτήτων εφαρμόστηκε επακριβώς και οι πολυάριθμοι εκδρομείς, περιηγήθηκαν με την είσοδο τους στο Romanos Pool Area όπου φιλοξένησε την πρώτη εκδήλωση. Σε μια κατάφυτη έκταση, το Kids Athletics είχε την τιμητική του. Αθλητές του στίβου και του βόλεϊ, δημιούργησαν μεικτές ομάδες και συναγωνίστηκαν στην ποικιλία των αγωνιστικών ασκήσεων που περιέχει το Kids Athletics. Οι προπονητές του τμήματος Γιάννης Καλυβιώτης, Ελένη Χαντζή, Γιάννης Σταυρόπουλος, Βούλα Κορωνιού, Γιάννα Κοστρίβα, Χαρά Χιουρέα και ο τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος ανέλαβαν το συντονισμό της διαδικασίας. Η συνέχεια δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο όπου όλα τα παιδιά επιδόθηκαν σε δραστηριότητες του βόλεϊ και του μπάσκετ. Το μενού της αθλητικής δράσης δεν περιορίστηκε στα παραπάνω, αλλά περιείχε ένα διευρυμένο πεδίο επιλογών: squash, padel, τέννις, πινγκ-πονγκ, κολύμβηση, και πολλά άλλα.
Σε παράλληλο ή και μεταγενέστερο χρόνο, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αθλητές αλλά και γονείς έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που πρόσφερε η Costa Navarino. Το επιμορφωτικό στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείπει από την Κυριακάτικη δραστηριότητα, καθώς η πλειοψηφία των αθλητών επισκέφτηκε το Natura Hall το οποίο σχετίζεται με θεματολογία του περιβάλλοντος και της φύσης. Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε στο χώρο του εστιατορίου (αφού αρχικά διήρκεσε για αρκετή ώρα) καθώς όλοι έλαβαν πλούσιο γεύμα και ψυχαγωγήθηκαν στις παρέες που είχαν σχηματίσει.

Η πεντάωρη επίσκεψη της Κυριακής ολοκληρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες και κάπου εκεί έπρεπε να ακολουθηθεί ο δρόμος της επιστροφής. Ο πρωτεργάτης και εμπνευστής της συγκεκριμένης δράσης Πέτρος Παπαδόπουλος (έφορος Τμήματος), είχε κάποτε πει ότι «επενδύουμε στις αναμνήσεις των παιδιών. Στις αναμνήσεις των καλύτερων τους χρόνων». Και είναι βέβαιο, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων τη βίωσαν».