Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 16:18

Τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά

Γράφτηκε από τον
Τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (Ο.Α.Μ.Κ) θα δημιουργήσει και φέτος τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών.

Τα μαθήματα δεν έχουν οικονομικό κόστος για τα παιδιά και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 4 μ.μ, στον ημιόροφο του ξενοδοχείου Pharae Palace, με το πρώτο μάθημα να ξεκινά το Σάββατο 7/10/2017.

Η σχετική ανακοίνωση του Καλαματιανού συλλόγου αναφέρει: “Το παιχνίδι του μπριτζ για τους μαθητές, είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν, μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού, την λογική και επαγωγική τους σκέψη. Το μπριτζ είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που προσφέρει νοητική άσκηση και βελτιώνει αισθητά την μνήμη και την κρίση των παιδιών. Η ενασχόληση με σύμβολα και αριθμούς προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παιχτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών ενώ παράλληλα ευνοεί την επικοινωνία και την κοινωνικότητα. Επειδή ακριβώς το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους. Σε πολλά σχολεία μάλιστα το μπριτζ είναι μάθημα επιλογής καθώς έχει αποδειχθεί μετά από μελέτες ότι αποτελεί εφόδιο για βελτίωση στην απόδοση των παιδιών σε όλα τα άλλα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μας στο τηλ. 6974-898944 (Κατσίποδας Δημήτριος ) , μέσω e-mail στο oamkbridge@gmail.com , καθώς και μέσω του site www.oamk.gr και της σελίδας μας στο Facebook « ΟΑΜΚ – Όμιλος Αγωνιστικούς Μπριτζ Καλαμάτας».