Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 19:19

Ολα έτοιμα για τον ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για τον ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμάτας

Τον ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμάτα θα διοργανώσει αύριο Κυριακή για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί στην προκυμαία και οι συμμετοχές για τον ημιμαραθώνιο που καλύπτει απόσταση 21 χιλιομέτρων είχαν φθάσει μέχρι χθες τις 250. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας 5 χιλιομέτρων, όπου θα τρέξουν οι λιγότερο προπονημένοι δρομείς. Στα 5 χιλιόμετρα οι συμμετοχές, σύμφωνα με το Νίκο Μπασακίδη ήταν μέχρι χθες 150.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας είπε στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας, ότι: “Ο αγώνας οργανώνεται για 2η χρονιά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Σκοπός είναι η προώθηση του αθλητικού τουρισμού και οι συμμετοχές μέχρι τώρα έχουν ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας. Γι’ αυτόν τον αγώνα συμβάλλουν σύλλογοι και επιχειρηματίες.Εχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά θέλουμε από τους οδηγούς να είναι λίγο προσεκτικοί. Η Ναυαρίνου θα κλείσει μόνο από τις 8.50 μέχρι τις 9.20. Θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης, με νερό και μεσσηνιακά προϊόντα θρεπτικής αξίας. Ακόμα για την υγεία των αθλητών θα βοηθήσουν το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός και η Πολεμική Αεροπορία. Εύχομαι να γίνει ένας αγώνας που θα τον απολαύσουν”, κατέληξε ο κ. Μπασακίδης.

Οσον αφορά τη διαδρομή, θα είναι ευθεία και ευχάριστη στους δρομείς και παράλληλα θα τους δώσει τη δυνατότητα να διασχίσουν και να δουν όλο σχεδόν τον Μεσσηνιακό κόλπο.

Η αφετηρία θα είναι, όπως προαναφέραμε, στην προκυμαία με τους δρομείς να πηγαίνουν μέχρι το ξενοδοχείο “Elite”, να κάνουν αναστροφή πηγαίνοντας στην πίστα καρτ στην Δυτική Παραλία και να επιστρέφουν στην προκυμαία του λιμανιού.

Για το δρόμο των 5 χιλιομέτρων η διαδρομή είναι από το Πανελλήνιο στο ξενοδοχείο “Elite” και επιστροφή στο Πανελλήνιο.