Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 09:25

“Be Active” στην Καλαμάτα: Αθλητισμός χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

Γράφτηκε από τον

Με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, ενηλίκων και φορέων για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες διεξάγονται σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα, αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active”.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και το βασικό μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι συμμετέχοντες είναι: ““Ο αθλητισμός κοινωνικό αγαθό χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις”. Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται υπό την την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας και πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία των εξής συλλόγων: Α.Σ. Ακρίτας 2016, Καλαμάτα ‘80, ΑΠΟΚ. Ικαρος, Α.Π.Σ Άρις (εκπαιδευτήρια Μπουγά) και ΝΟΚΥ (τρίαθλος). Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί μάλιστα και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού διδάκτωρ Φυσικής Αγωγής Ιούλιος Συναδινός, καθώς και Ολυμπιονίκες (δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους).

Με αφορμή αυτό το γεγονός δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Είναι υποχρέωσή μας η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίοι παρότι είναι παλιές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω θα έχουμε επιλύσει τα σημαντικότερα προβλήματα. Να συγχαρούμε τους συλλόγους γι’ αυτή την προσπάθεια, να ενθαρρύνουμε τα ΑΜΕΑ να συμμετάσχουν και να ευχηθούμε καλή επιτυχία”.

Ο Γιώργος Ψυχογιάννης από τον Ικαρο ζήτησε από τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια: “Καλούμε τους πολίτες της Καλαμάτας και όχι μόνο να στηρίξουν το μήνυμα του Παναγιώτη, ένα παιδί με ΑΜΕΑ και το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης που είναι αθλητισμός χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και να βρίσκονται στις 10 το πρωί στο Στάδιο. Θέλω να ευχαριστήσω και τους επιχειρηματίες της πόλης που στηρίξουν τις εκδηλώσεις”.

Ο Κώστας Βλάσσης από την Καλαμάτα ‘80 σημείωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα. Θέλουμε να δείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία, μπορούν να κάνουν αθλητισμό. Είναι η δεύτερη φορά που η Καλαμάτα ‘80 συμμετέχει σε ανάλογο πρόγραμμα. Το έχουμε κάνει και παλαιότερα σε μια εκδήλωση στην πλατεία. Πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει θα δει και θέαμα, ενώ θα προσφέρει και ηθική ικανοποίηση. Να πω ότι θα είναι μαζί μας και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, αλλά και η πρέσβειρα της γενικής γραμματείας αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση Καλιόπη Βέτα”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

10:00-10:10   Γκολμπόλ «Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ» Καλαμάτας (Εκπαιδευτήρια Μπουγά)

10:10-10:20  Βόλεϊ Καθισμένων Καλαμάτα ‘80

10:20-10:30  Μπότσια Ικαρος

10:30-10:45 Αγωνίσματα Στίβου Γ.Σ. Ακρίτας 2016: Δρόμος αντοχής χωρίς όραση με συνοδό, Δρόμος ταχύτητας με ακινητοποιημένο άνω άκρο (με χαρτοταινία),  Ρίψεις από κάθισμα

10:45-10:55 Πινγκ Πονγκ με καθίσματα γραφείου «Α.Π.Σ. Αρις» Καλαμάτας (Εκπαιδευτήρια Μπουγά)

10:55- 11:05 Μπάσκετ με καθίσματα γραφείου Καλαμάτα ‘80

11:05-11:15 Αντισφαίριση με αμαξίδιο

11:15-11:20 Αρση βαρών σε πάγκο Γ.Σ. Ακρίτας 2016

Απονομή των αναμνηστικών και τιμητικών διπλωμάτων