Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 15:56

Μιχελής: “Τεράστια η προσφορά του Τάκη Βεντίκου στο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού”

Γράφτηκε από τον
Μιχελής: “Τεράστια η προσφορά του Τάκη Βεντίκου στο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού”

Ο Καλαματιανός αθλητής και μετέπειτα προπονητής του στίβου Τάκης Βεντίκος έφυγε από την ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών κάνοντας φτωχότερο το χώρο του στίβου.

Ο βετεράνος γνωστός Καλαματιανός δημοσιογράφος της τότε εποχής Αλέκος Μιχελής μιλά για τον Τάκη Βεντίκο και χαρακτηρίζει τεράστια την προσφορά του στον στίβο και τον Ολυμπιακό.

“Ο Τάκης Βεντίκος και ο αδερφός του Ντίνος γεννήθηκαν στην Καλαμάτα και έμεναν απέναντι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Ο Τάκης έβγαλε την Εμπορική Σχολή Καλαμάτας ενώ ήταν αθλητής του στίβου, έτρεχε στα 100 και 200 μέτρα ενώ ήταν Βαλκανιονίκης. Ο Ντίνος ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία και εργάστηκε σε εφημερίδες της πρωτεύουσας όπως η Μεσημβρινή, η Αθλητική Ηχώ και η Ακρόπολη.

Ο Τάκης και ο Ντίνος πήγαν να κατοικήσουν στην Αθήνα το 1951 και ο Τάκης ήταν αυτός που ανέλαβε να ιδρύσει το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού Πειραιώς. Το 1955 μάλιστα πήρε στον σύλλογο του Πειραιά και τον Καλαματιανό σπρίντερ και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Καλαμάτας Μάκη Φωτεινάκη, ο οποίος από την πρώτη του σεζόν στον Πειραιά εξασφάλισε μια θέση στην ομάδα στίβου 4χ100 του Ολυμπιακού. Ο Τάκης Βεντίκος έδωσε μεγάλη ώθηση στο νεογέννητο τότε τμήμα του Ολυμπιακού έχοντας τεράστια προσφορά.

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών και η κηδεία του έγινε την Δευτέρα στον Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, παρουσία πολλών ανθρώπων του Ολυμπιακού αλλά και του αθλητισμού γενικότερα”.