Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 14:27

Με επιτυχία το ιππικό τουρνουά ανάπτυξης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας το τουρνουά ανάπτυξης “TRM – BALATON HELLAS Τουρνουά Ανάπτυξης”.

Το τουρνουά έγινε το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου και αποτέλεσε μια νέα διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας που ξεκινάει φέτος και είναι ειδικά σχεδιασμένη με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση της αθλητικής ιππασίας σε όλη την Ελλάδα και την υποστήριξη των σωματείων/μελών της ΕΟΙ στην περιφέρεια.

Την πρώτη ημέρα έγιναν αγώνες για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού με εντυπωσιακή συμμετοχή 25 υποψήφιων αθλητών από την Καλαμάτα, τον Πύργο, την Πάτρα και τα Γιάννενα, οι οποίοι στο σύνολό τους πήραν την άδεια συμμετοχής σε αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας. Η ανάδειξη νέων αθλητών στην επαρχία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους αυτού του τουρνουά και η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει τη σημασία της διοργάνωσης.

Ποιοι πήραν Αδεια Ικανότητας Αθλητή

Πιο αναλυτικά οι επιτυχόντες της Άδειας Ικανότητας Αθλητού είναι οι εξής:

Θεωρία και Ιππική Δεξιοτεχνία: Φλορεντία Κιτσάκη (ΙΠΠΟΚ), Μαρία – Αστρινή Σικαλιά (ΙΠΠΟΚ), Αννα – Μαρία Μανωλακάκη (ΙΠΠΟΚ), Ναυσικά Χριστοδούλου (ΙΠΠΟΚ), Νεφέλη Καραμπάτσου (ΙΠΠΟΚ), Σεμπρεβιβα Κακκας (ΙΠΠΟΚ), Αθανασία Μάντη (ΚΕΘΙΠΙΩ), Ιωάννα Γεωργακλή (ΚΕΘΙΠΙΩ), Θεοδώρα Γεωργακοπούλου (ΑΚΙΒ), Χριστίνα Μάρκου (ΙΑΟΧ).

Θεωρία και Ιππική Δεξιοτεχνία και υπερπήδηση εμποδίων:

Ειρήνη Αλέξη (ΙΠΠΟΚ), Κατερίνα Φωτεινάκη (ΙΠΠΟΚ), Μαρία – Ηλέκτρα Σταύρου (ΙΠΠΟΚ), Νίκη – Μαρία Σπηλιωτοπούλου (ΑΚΙΒ), Διονύσης Αλεβιζόπουλος (ΑΚΙΒ), Μαρία Γασπαρινάτου (ΑΚΙΒ), Ελένη Καμπερου (ΙΟΑΧ), Κωνσταντίνα Μπίκου (ΙΟΑΧ).

Υπερπήδηση εμποδίων: Ευάγγελος Σκιαδάς, Αναστασία Γιαννακάρη, Αθηνά Δημητροπούλου, Ευαγγελία Μάντη (ΙΠΠΟΚ).

Αγώνας ιππικής δεξιοτεχνίας

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε κτηνιατρικός έλεγχος των αλόγων και ακολούθησε ο αγώνας ιππικής δεξιοτεχνίας (Α3).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγωνίσματος με βάση της τελικής κατάταξης:

1η θέση Λυδία Νικολάου και Padino με συνολικό ποσοστό: 63.846% (ΙΠΠΟΚ), 2η θέση Ηλιάνα Εξηνταβελώνη και Lucky N με συνολικό ποσοστό: 62.596% (ΙΠΠΟΚ), 3η θέση Ιωάννα Μανωλακάκη και Nepala με συνολικό ποσοστό: 62.019% (ΙΠΠΟΚ), 4η θέση Κωνσταντίνα Μπίκου και Agropoint Almodozo με συνολικό ποσοστό: 60.769% (ΙΟΑΧ), 5η θέση Ελένη Καμπέρου και Bedford Darco με συνολικό ποσοστό: 59.135% (IOAX), 6η θέση Άννα-ΜΑρία Μανωλακάκη και Lucky N με συνολικό ποσοστό: 58.942% (ΙΠΠΟΚ), 7η θέση Τζίνα Γρηγορά και Feline 114 με συνολικό ποσοστό: 58.846% (ΙΠΠΟΚ), 8η θέση Θανούλα Καμπέρου και Wordly Junior με συνολικό ποσοστό: 58.731% (ΙΠΠΟΚ), 9η θέση - Κωνσταντίνα Πανταζάτου και Upper Star Hero με συνολικό ποσοστό: 57.692% (ΙΠΠΟΚ), 10η θέση - Ειρήνη Αλέξη και Centoan με συνολικό ποσοστό: 55.096% (ΙΠΠΟΚ), 11η θέση Σωτήρης Αντωνόπουλος και Erna με συνολικό ποσοστό: 54.519% (ΙΠΠΟΚ), 12η θέση Άννα Γεωργακλή και Caraban με συνολικό ποσοστό: 54.423% (ΚΕΘΙΠΙΩ), 13η θέση Θεόδωρος Αρτόπουλος και Upper Star Hero με συνολικό ποσοστό: 52.692% (ΙΠΠΟΚ), 14η θέση Μαρία Σικαλία και Liberty με συνολικό ποσοστό: 52.308% (ΙΠΠΟΚ), 15η θέση - Dejana Dordevits και Power Pilot με συνολικό ποσοστό: 51.442% (ΙΠΠΟΚ), 16η θέση Αθανασία Μάντη και Caraban με συνολικό ποσοστό: 49.327% (ΚΕΘΙΠΙΩ), 17η θέση Κωνσταντίνα Κοζομπόλη και Centoan με συνολικό ποσοστό: 49.038% (ΙΠΠΟΚ), 18η θέση Αθηνά Δημητροπούλου και Picasso με συνολικό ποσοστό: 46.827% (ΙΠΠΟΚ), 19η θέση Αναστασία Γιαννακάρη και Power Pilot με συνολικό ποσοστό: 46.442% (ΙΠΠΟΚ).

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα ήταν η επίδειξη από τους δυο αθλητές της θεραπευτικής ιππασίας Ανέστη Μαραντίδη και Γιάννη Κατσόγιαννη, που ετοιμάζονται, με τη βοήθεια της δασκάλα τους κα. Στεφανία Σπυροπούλου-Ξηρογιάννη να μας εκπροσωπήσουν στα Special Olympics στο τέλος της χρονιάς!!!

Στη συνέχεια ακολούθησε σε όλους τους αθλητές, νέους και παλαιούς, σεμινάριο στην επίπεδη εργασία από τους κριτές του αγώνα, Ρόζμαρι και Νίκο Γεωργόπουλο.

Αγώνας υπερπήδησης εμποδίων

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της υπερπήδησης εμποδίων με δύο αγωνίσματα ύψους 0.80 και 1.00μ. Κριτές στον αγώνα των εμποδίων ήταν η κ. Ειρήνη Εγγλεζάκη και η Κωνσταντίνα Πανταζάτου και εκπρόσωπος της ΕΟΙ ήταν ο κ. Στάθης Παναγάκης, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος της νέας διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 0.80μ

1η θέση Σωτήρης Αντωνόπουλος και By Chance σε χρόνο 28.25'' (ΙΠΠΟΚ), 1η θέση εκ παραλλήλου Sofia-Zoe Ortona και Zsazsa σε χρόνο 27.80'' (ΙΠΠΟΣ), 2η θέση - Ιωάννα Μανωλακάκη και Nepala σε 31.50'' (ΙΠΠΟΚ), 2η θέση εκ παραλλήλου Μαρία Σαλάμη και Mojito σε 31.03'' (ΑΚΙΒ), 3η θέση Ηλιάνα Εξηναβελώνη και Lucky N σε 35.18'' (ΙΠΠΟΚ), 4η θέση Κωνσταντίνα Μπίκου και Agropoint Almodozo σε 35.81'' (ΙΟΑΧ), 5η θέση Ηλέκτρα-Μαρία Σταύρου και Lucky N σε 36.18'' (ΙΠΠΟΚ), 6η θέση Αναστασία Γιαννακάρη και Power Pilot σε 43.28'' (ΙΠΠΟΚ), 7η θέση Κατερίνα Φωτεινάκη και Picasso σε 45''(ΙΠΠΟΚ), 8η θέση Θανούλα Καμπέρου και Wordly Junior (IOAX), 9η θέση Ελένη Καμπέρου και Bedford Darco (ΙOAX), 10η θέση Αθηνά Δημητροπούλου και Liberty (ΙΠΠΟΚ), 11η θέση Ειρήνη Αλέξη και Centoan (ΙΠΠΟΚ)

12η θέση Αγγελική Αλεξίου και Upper Star Hero (ΙΠΠΟΣ), 13η θέση Δημήτρης Δρούγας και Cerenity Du Werfat (ΙΠΠΟΚ - εκτός συμμετοχής).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1μ

1η θέση Σωτήρης Αντωνόπουλος και By Chance σε χρόνο 45'' (ΙΠΠΟΚ), 1η θέση εκ παραλλήλου - Sofia-Zoe Ortona και Zsazsa σε 46.40'' (ΙΠΠΟΣ), 2η θέση Ιωάννα Μανωλακάκη και Nepala σε χρόνο 60.85'' (ΙΠΠΟΚ), 2η θέση εκ παραλλήλου Μαρία Σαλάμη και Mojito σε 57.60'' (ΑΚΙΒ), 3η θέση Λυδία Νικολάου και Padino (ΙΠΠΟΚ), 4η θέση Θανούλα Καμπέρου και Bedford Darco (ΙΟΑΧ), 5η θέση Τζίνα Γρηγορά και Feline 114 (ΙΠΠΟΚ), 6η θέση Δημήτρης Δρούγας και Cerenity Du Werfat (ΙΠΠΟΚ -Εκτός Συμμετοχής).

Οι εκ παραλλήλου θέσεις είναι για τους αθλητές που δεν ανήκουν σε όμιλο περιφέρειας και γι αυτό τον λόγο δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα επίσημα αποτελέσματα του Τουρνουά.

Στον Ιππικό Ομιλο υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την διοργάνωση με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: “Τον αγώνα παρακολούθησε πολύς κόσμος. Η κοινωνία της Καλαμάτας αγκάλιασε τη διοργάνωση και η παρουσία των τοπικών χορηγών και μέσων ενημέρωσης ήταν εντυπωσιακή, ενισχύοντας άλλον έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του τουρνουά, που είναι η διείσδυση της αθλητικής ιππασίας και των αλόγων στον φυσικό χώρο ανάπτυξής τους, στην επαρχία”.