Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 16:20

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Διακρίσεις του Ευκλή στην “29η Σπαρτακιάδα”

Γράφτηκε από τον

Πετυχημένη παρουσία είχε ο Ευκλής Καλαμάτας στην “29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα” την οποία διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.ΕΠ.Α.).

Ο Καλαματιανός σύλλογος συμμετείχε με τους Χρήστο Ποντίκη, Βασίλη Μυστριώτη, Παναγιώτη Βεργετόπουλος και Αθανάσιο Παπαγεωργίου έχοντας μάλιστα σημαντικές επιτυχίες.

Πάνω από 350 αθλητές ξεκίνησαν το Σάββατο από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Τρεις καλαματιανοί ποδηλάτες, οι Ποντίκης, Μυστριώτης και Παπαγεωργίου τερμάτισαν μετά από περίπου 10 ώρες μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα στη Σπάρτη, ενώ ο Παπαγεωργίου εγκατέλειψε για τεχνικούς λόγους.

Σύσσωμος ο Σπαρτιατικός κόσμος υποδέχτηκε και τίμησε τους συμμετέχοντες, με τον τοπικό Δήμο, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και άλλες τοπικές οργανώσεις να συμβάλλουν τα μέγιστα - ηθικά και υλικά – για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

 Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στον ποδηλατικό αγώνα των 30 χλμ. στο «Ξηροκάμπι» ο Ποντίκης τερμάτισε 1ος (κατ.Γ1) και ο Μυστριώτης κατέλαβε την 4η θέση (κατ. Δ΄). Ο αγώνας περνούσε μέσα από την πόλη της Σπάρτης και από τον Μυστρά και τερμάτιζε με ένα δυνατό sprint στην πλατεία του χωριού, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος βράβευσε τους νικητές.