Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 09:59

Γιορτή του αθλητισμού το “Navarino Challenge”

Γράφτηκε από τον
Γιορτή του αθλητισμού το “Navarino Challenge”

Εμπλουτισμένο με νέες αθλητικές δραστηριότητες και με την παρουσία σπουδαίων αθλητών, το “Navarino Challenge” υπόσχεται και φέτος έντονες συγκινήσεις στον κόσμο που θα συμμετέχει.

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα γίνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, στην Navarino Challenge έχοντας συγκεντρώσει έως τώρα, τα περισσότερα και πιο σημαντικά βραβεία για διοργάνωση τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Εχουν προγραμματιστεί 17 διαφορετικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων 10 Ολυμπιακά αθλήματα, που γίνονται με τη βοήθεια Ολυμπιονικών, Παγκοσμίων Πρωταθλητών αλλά και ειδικών, που έχουν ως βασικό στόχο την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος παράλληλα με την εκμάθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιονίκης του τάεκβοντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, ο Παραολυμπιονίκης του boccia Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο πρωταθλητής του kick boxing Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο πρώην μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς που έχει χαράξει τις διαδρομές στο τρέξιμο, η expert στις pilates και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη και φυσικά ο εκπληκτικός Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο άνθρωπος που όταν τον γνωρίζεις αγαπάς το τρέξιμο!

Το πρόγραμμα της πολυβραβευμένης διοργάνωσης του «Navarino Challenge», περιλαμβάνει 17 δραστηριότητες που έχουν ως βασικό στόχο την προώθηση του Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθαι» με την συμμετοχή αθλητών-προτύπων που βοηθούν στην εκμάθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα

Το φετινό πρόγραμμα του Navarino Challenge που για πρώτη χρονιά θα υποστηρίξει ως επίσημος χορηγός την διοργάνωση, μία από τις κορυφαίες εταιρίες διαδικτυακών παιχνιδιών στον κόσμο, η Sportingbet, περιλαμβάνει σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου την δραστηριότητα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης (στις 10:00πμ), όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς ανταγωνισμό, στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου καλύπτοντας την ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος. Αμέσως μετά (στις 10:30πμ), θα πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα του Kids’ Athletics (ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF [Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου] και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας), στην Πλατεία της Πύλου με πρεσβευτή τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά (στις 11:30πμ), θα παρουσιαστεί ο αγώνας επίδειξης Stand Up Paddling by BIC® Sport με την υποστήριξη του μοναδικού καταστήματος surf, Surf Salad.

Η ημέρα θα ολοκληρωθεί (στις 12:30μμ), με ένα αγώνα επίδειξης ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ», το Ν.Ο. Καλαμάτας «Ποσειδών» και το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος» με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ) και του Explore Messinia.

Αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), των 10χλμ. (κοινή ώρα εκκίνησης 21,1χλμ &10χλμ στις 08:15πμ), και των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα – ώρα εκκίνησης 08:30πμ), ενώ αντίστοιχα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η παιδική διαδρομή του 1χλμ (09:30πμ). Κατά την φετινή διοργάνωση θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες στο τρέξιμο.

Σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο gala dinner “A Night to Remember by Qatar Airways” για τους guests και συμμετέχοντες που διαμένουν στο The Westin Resort Costa Navarino, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν τιμητικές βραβεύσεις σε αθλητές που ξεχώρισαν για το ήθος τους και την συνεισφορά τους στον αθλητισμό. Τα εξαιρετικά αναμνηστικά δώρα και βραβεία της βραδιάς του gala θα δημιουργήσει για ακόμα μία χρονιά το κατάστημα Apia που βρίσκεται στην Costa Navarino.