Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 15:27

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Επιτυχίες στην Πάτρα για το “Τόλμη” του ΙΟΝΕ

Γράφτηκε από τον

Μετά τις πετυχημένες συμμετοχές σε Κρήτη και Ράλι Ιονίου, το σκάφος “Τόλμη” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας, έλαβε μέρος το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργάνωσε στην Πάτρα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών για σκάφη ανοικτής θάλασσας με την επωνυμία “Αγώνας Νέων Ιστιοπλόων”.

Ενας αγώνας, που εντάσσεται στο στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων για την Περιφέρεια του Πατραϊκού-Κορινθιακού και περιείχε συνολικά δύο ιστιοδρομίες 16 ναυτικών μιλίων.

Το καλαματιανό πλήρωμα κατάφερε για μία ακόμα φορά να διακριθεί, καθώς τερμάτισε στην 1η θέση στην ιστιοδρομία του Σαββάτου και στην 3η θέση την Κυριακή, κερδίζοντας την 2η θέση στην συνολική κατάταξη μεταξύ 15 αγωνιζόμενων σκαφών. Λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, με ελαφρύ βορειοδυτικό άνεμο το Σάββατο (2-3 μποφόρ) και ισχυρό ανατολικό άνεμο την Κυριακή (4-5 μποφόρ) οι ιστιοδρομίες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια πρόωρη εκκίνηση στοίχισε στην ομάδα την ευκαιρία για μια ακόμα καλύτερη θέση στην ιστιοδρομία της Κυριακής.

Κυβερνήτης στο “Τόλμη” ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Βασιλική Κουφού και Έφη Δελικούρα.

Νέοι αγώνες

Το σκάφος “Τόλμη” παραμένει στην Πάτρα προκειμένου να συμμετέχει αυτό το Σάββατο στον αγώνα “Double Handed 2017” με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα το ότι σε κάθε σκάφος θα επιβαίνουν μόνο δύο άτομα, ο κυβερνήτης και ένα άτομο ακόμα ως πλήρωμα. Επίσης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το event “Μοναχικός Πλους 2017”, με κάθε σκάφος να αγωνίζεται μόνο με τον κυβερνήτη του. Στην συνέχεια το “Τόλμη” θα αποπλεύσει για την Καλαμάτα ώστε να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο αγώνα της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, που θα διοργανωθεί τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώσει τις φετινές αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.