Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 16:47

Οι πεζοπόροι του Ευκλή διέσχισαν τον ξεροπόταμο Ξερίλα

Γράφτηκε από τον

Οι υπεύθυνοι του πεζοπορικού τμήματος του Ευκλή δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του Κωνσταντίνου Κορομηλά (μέλος του συλλόγου) να ξεναγήσει τους πεζοπόρους και να τους οδηγήσει στην κοίτη του ξεροπόταμου Ξερίλα.

Με αφετηρία την Γέφυρα του Άγριλου, μπήκαν στην κοίτη του ξεροποτάμου και κατέληξαν λίγο έξω από το Γαρδίκι, διασχίζοντας 4 κατηφορικά χιλιόμετρα με υψομετρική διαφορά 100 μέτρων. Οι συμμετέχοντες θαύμασαν τις ομορφιές του ποταμού, περπάτησαν μέσα από το ''Στένωμα'', ξεκουράστηκαν στον γέρικο πλάτανο, δροσίστηκαν με το νερό της πηγής δίπλα του και κατέληξαν στο σφηνωμένο μέσα στο βράχο εξωκλήσι της Αγίας Σωτήρος. Απόλαυσαν την όμορφη φύση της ορεινής Βορειανατολικής Μεσσηνίας και γεύτηκαν με το πέρας της εξόρμησης τα ''καλούδια'', που είχε ετοιμάσει το μέλος του Συλλόγου Άντζελα Τοτάκη, την οποία και ευχαρίστησαν θερμά όλα τα μέλη του Ευκλή. Τώρα είναι έτοιμοι για την επόμενη διήμερη εξόρμηση στον Ταϋγετο. Συγκεκριμένα αυτό το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου θα μεταβούν στον Ταΰγετο, από την μεριά της Σπάρτης και θα διανυκτερεύσουν στο Καταφύγιο Ταϋγέτου του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, στα 1550μ. υψόμετρο, το οποίο λειτουργεί από το 1962.

Την Κυριακή θα πεζοπορήσουν από το Καταφύγιο έως τα Λακκώματα στα 1280 μ. υψόμετρο, μέσα στο ήπιο κατηφορικό μονοπάτι του Ε4 και θα επιστρέψουν πίσω στο καταφύγιο με ελάχιστες ήπιες ανηφόρες.

Το ραντεβού είναι το Σάββατο στις 3.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. Πληροφορίες η κ. Ελένη Οικονομοπούλου (2721084844, 2721090627, 6974252234).''