Κυριακή, 22 Οκτώβριος 2017 14:14

Στην προεθνική ομάδα στίβου η ακοντίστρια του ΜΓΣ Κ. Δημητροπούλου

Γράφτηκε από τον
Στην προεθνική ομάδα στίβου η ακοντίστρια του ΜΓΣ Κ. Δημητροπούλου

Στην προεθνική ομάδα στίβου παίδων/ κορασίδων κλήθηκε η 16χρονη ακοντίστρια του Μεσσηνιακού Κρίνα Δημητρόπουλου.

Γεγονός που αποτελεί μεγάλη διάκριση τόσο για την ίδια, όσο και το τμήμα στίβου του καλαματιανού συλλόγου. Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε μια ομάδα ταλαντούχων αθλητών, από όλη την Ελλάδα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου παίδων/ κορασίδων που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Γκιόρ της Ουγγαρίας. Η Ομοσπονδία, συμπεριέλαβε ουσιαστικά στην σχετική λίστα 35 αθλητές και αθλήτριες (9 παίδες, 25 κορασίδες) οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές επιδόσεις την χρονιά που πέρασε και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάρκεια αυτής που ήδη ξεκίνησε, αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν μελλοντικά.

Η Κρίνα Δημητροπούλου, με την επίδοση 47.03 μέτρα, ήταν η 3η καλύτερη ακοντίστρια στην Ελλάδα την περσινή περίοδο στην κατηγορία των κορασίδων. Παράλληλα διαθέτει την 2η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 5 ακοντιστριών που επελέγησαν στην σχετική λίστα. Πρόκειται για μια αξιόλογη αθλήτρια η οποία έχει ήδη σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της (πανελληνιονίκης στην κατηγορία των παγκορασίδων). Επιπρόσθετα χαρακτηρίζεται ως μια πολυσύνθετη αθλήτρια καθώς έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες επιδόσεις στο άλμα σε μήκος και στους δρόμους ταχύτητας μετ εμποδίων. Η αθλήτρια του Μεσσηνιακού προπονείται υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καλυβιώτη, ενώ ισόποση ουσιαστική συνεισφορά στην εξέλιξη της έχουν η προπονήτρια Ελένη Χαντζή και ο έφορος του τμήματος στίβου του συλλόγου στην Μεσσήνη Γιάννης Σταυρόπουλος. Η Δημητροπούλου έκανε τα πρώτα της βήματα στην ακαδημία του Μεσσηνιακού και οι διακρίσεις της είναι φυσική συνέπεια της άρτιας επιστημονικής προπονητικής δουλειάς που διενεργείται στα τμήματα υποδομής των συλλόγου.

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. διαθέτει μια εξαιρετική ποιοτικά προπονητική ομάδα και το αποτέλεσμα του προπονητικού/ παιδαγωγικού έργου στις μικρές ηλικίες επιβεβαιώνεται στις κορυφαίες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Άλλωστε, εκτός της Δημητροπούλου, πρόσφατα ήταν τα παραδείγματα των πανελληνιονικών Χρήστου Μέτα, Νίκου Ζαχαρέα και Μαριδήμης Χανδρινού στα πανελλήνια πρωταθλήματα του καλοκαιριού.