Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 16:24

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην πρώτη ημερίδα στίβου

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη συμμετοχή παιδιών χαρακτήρισε την πρώτη φετινή ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού.

Περισσότερα από 300 παιδιά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια πλειάδα δρομικών, αλτικών και ριπτικών αγωνισμάτων στην ημερίδα που έγινε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο

Στον Μεσσηνιακό λοιπόν υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την ανταπόκριση στην πρώτη φετινή ημερίδα με την ανακοίνωση των “πράσινων” να αναφέριε: “Όπως γίνεται στις ηλικίες αυτές, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην σημαντικότητα της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποζημιώνοντας τον μεγάλο αριθμό θεατών που παρακολούθησε τους αγώνες από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου. Όλα τα παιδιά έζησαν μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία και έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αθλητές πραγματοποίησαν και αξιόλογες αγωνιστικές επιδόσεις, γεγονός που τους καθιστά ως ενεργά μέλη των αγωνιστικών ομάδων στο άμεσο μέλλον”.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση, εκτός από τα τμήματα υποδομής του Μεσσηνιακού συμμετείχαν και δύο άλλες Ακαδημίες. Αυτές των συλλόγων ΓΑΣ Σκάλας και ΑΟ Μεγαλόπολης. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές είχαν μια εξαιρετική παρουσία και γνώρισαν από κοντά τους συναθλητές του Καλαματιανού συλλόγου με τους οποίους θα συναγωνίζονται σε μελλοντικές διοργανώσεις. Το παρόν για άλλη μια φορά έδωσαν σε διοργάνωση του Μεσσηνιακού οι αθλητές με τυφλότητα του συλλόγου ΑΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αγγέλης και Γεωργία Παπαδέα, οι οποίοι συμμετείχαν στο αγώνισμα των 600 μέτρων και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και τους μικρούς αθλητές.

Ο Μεσσηνιακός κάνει λόγο και για την παρουσία εκπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στίβου στην ημερίδα: “Ιδιαίτερο γεγονός χαρακτηρίζεται η παρουσία του κλιμακίου της Ρώσικης Ομοσπονδίας Στίβου που παρευρέθη στην Καλαμάτα για το ενδεχόμενο επιλογής του Δημοτικού Σταδίου ως προπονητικό κέντρο των Ρώσων αθλητών. Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων της Αθήνας το 2004 Yuri Borzakovskiy, δήλωσέ έκπληκτος και εντυπωσιασμένος από την μαζικότητα και την ζωντάνια των συμμετεχόντων αθλητών. Ο Ρώσος παράγοντας ενημερώθηκε αναλυτικά από το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και Μεσσηνιακού Δημήτρη Πουλόπουλο, για την διαχρονική προσφορά του Μεσσηνιακού στον αθλητισμό της χώρας, για το παιδαγωγικό έργο της Ακαδημίας η οποία θεωρείται αριθμητικά και ποιοτικά ως από τις σημαντικότερες της Ελλάδας, αλλά και για την πολυσύνθετη συμβολή της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια» στην ανάπτυξη του στίβου και του αθλητισμού. Ο Yuri Borzakovskiy μάλιστα προσκλήθηκε για να παραβρεθεί στην διοργάνωση των «Παπαφλεσσείων» του ερχόμενου καλοκαιριού”.