Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 10:55

Διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο για 2η χρονιά στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μεσσηνία θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο.

Το “2ο Ancient Messene Open” έρχεται σε συνέχεια της πετυχημένης περσινής διοργάνωσης και θα ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη στο Buca Beach Club στην Ανάληψη Μεσσήνης όπου και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.

Μια διοργάνωση που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πρωταθλητή Γιώργου Λαζαρίδη ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και πρωτεργάτη του τουρνουά.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει περίπου 50 αθλητές από 13 χώρες, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Ουκρανία, η Πολωνία και το Ισραήλ.

Χθες το πρωί ο Γιώργος Λαζαρίδης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο “Elite” όπου αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται.

“Είναι πολύ σημαντικό ότι το τουρνουά γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και επιπλέον έχει αυξημένη συμμετοχή αθλητών και συνοδών σε σχέση με πέρυσι. Αρχίζει να αποκτά μια δυναμική η διοργάνωση”, τόνισε αρχικά ο Γιώργος Λαζαρίδης που ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τους χορηγούς για την στήριξη και στάθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις: “Θα διοργανωθούν εκδρομές για τους αθλητές στην Αρχαία Μεσσήνη, θα διεξάγονται παράλληλα δρομολόγια για να επισκεφθούν την Καλαμάτα ενώ περίπου 20 από αυτούς και μείνουν στο “Εlite” για λίγες μέρες ακόμη μετά το τέλος του τουρνουά. Η διοργάνωση μεγαλώνει και ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές χρόνο με το χρόνο”, τόνισε ο Γιώργος Λαζαρίδης καθώς φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός η διοργάνωση.

“Καλούμε όλους τους Μεσσήνιους να επισκεφθούν το χώρο των αγώνων και παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, όπου η είσοδος θα είναι δωρεάν”, κατέληξε ο Γιώργος Λαζαρίδης ο οποίος απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το επίπεδο των υποδομών στην Μεσσηνία και τόνισε πως οι εγκαταστάσεις είναι παλιές αλλά υπάρχει διάθεση και χρειάζεται συνεργασία για την βελτίωση τους ώστε να μπορούν να υποδεχθούν μεγάλες διοργανώσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τόνισε πως η Περιφέρεια έχει καθήκον και υποχρέωση να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις και για αυτό είναι κοντά στο “2ο Ancient Messene Open”. Μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Γιώργο Λαζαρίδη τον οποίο χαρακτήρισε άξιο Μεσσήνιο που παραδίδει μαθήματα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η ζωή ενώ τόνισε πως το τουρνουά έχει την σφραγίδα του Μεσσήνιου αθλητή.

Εξέφρασε την βεβαιότητα για την πετυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης, τόνισε πως οι αθλητές που συμμετείχαν πέρυσι έφυγαν ικανοποιημένοι και διαφήμισαν την πόλη και το Νομό και έθεσε ως στόχο την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών τα επόμενα χρόνια στην διοργάνωση της Μεσσηνίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι πρέπει απαραίτητα να προηγείται η βελτίωση των υποδομών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οσον αφορά το πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι αγώνες θα ξεκινήσουν περίπου στις 10 την Πέμπτη το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρις τις 6 το απόγευμα περίπου. Τις ίδιες ώρες θα γίνουν και οι αγώνες της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο μετά τις 2 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι τελικοί στο ταμπλό των γυναικών και το διπλό των ανδρών με την διοργάνωση να ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί (περίπου στις 10) με τον τελικό στο μονό ανδρών.