Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017 16:59

Στο “Olympic Stadium Run” συμμετείχε ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016

Γράφτηκε από τον
Στο “Olympic Stadium Run” συμμετείχε ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016

Στο 2ο “Olympic Stadium Run” που έγινe την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ συμμετείχε το τμήμα κλασικού αθλητισμού του Γ.Σ. Ακρίτα 2016.

Οι αθλητές του καλαματιανού συλλόγου πήραν μέρος στους αγώνες των 5 χιλιομέτρων, καθώς και τον παιδικό των 2 χιλιομέτρων, που είχαν όλοι εκκίνηση και τερματισμό μέσα στο στίβο του Σταδίου, το οποίο του 1982 άνοιξε τις πύλες του φιλοξενώντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Από τότε έχει φιλοξενήσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, το παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1997, δεκάδες πανελλήνια πρωταθλήματα στα οποία κορυφαίοι αθλητές έγραψαν ιστορία με τα επιτεύγματά τους. Κορυφαίοι δρομείς όπως ο Χάιλε Γκεμπρεσιλασιέ, ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο Πολ Τέργκατ, ο Σαλβατόρε Αντίπο, ο Ντανιέλ Κόμεν, ο Χισάμ ελ Γκιερούζ, η Γκαμπριέλα Σάμπο, η Πόλα Ράντκλιφ, ο Φερμίν Κάτσο, ο Γουίλσον Κίπκετερ, η Άννα Φιντέλια Κιρότ, η Μαρία Μούτολα και δεκάδες άλλοι έτρεξαν στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, δημιουργώντας κορυφαίες στιγμές της αθλητικής ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες λοιπόν στο 2ο “Olympic Stadium Run” είχαν την Κυριακή την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς η διαδρομή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της κινήθηκε στον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο του Ο.Α.Κ.Α. περνώντας μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία του όπως η Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο, κ.α.

Στον αγώνα των 5 χλμ. συμμετείχαν και οι συνοδοί της αποστολής του Ακρίτα Ευαγγελία Ντόλου και Μαρία Ζέρβα μαζί με τους αθλητές τους, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Παπαδόπουλος επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις για όλους με σημαντικότερη για τα παιδιά την απόλυτα χαρούμενη επίσκεψη λίγο πριν την αναχώρηση στο Allou Fun Park. Πέρα όμως από την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώσαν είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στη "Μάχη" για τα αυτοάνοσα νοσήματα, αφού όλα τα έσοδα των συμμετοχών θα διατεθούν στην ομώνυμη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που μάχεται για την καταπολέμηση και την ενημέρωση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Η διοργάνωση όμως περιείχε και έναν ακόμα συμβολισμό που σχετίζεται με την ανιδιοτελή προσφορά του "γιατρού της ειρήνης", Νίκου Δούση Ρασιά, ο οποίος διακρίθηκε και για την πλούσια ανθρωπιστική δράση του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ακόμη και σε επικίνδυνες αποστολές, προκειμένου να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους του.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Καλαματιανού συλλόγου ήταν:

Παιδικός αγώνας 2 χλμ. (147 συμμετοχές)

Κατηγορία G1

2η Γεωργούση Σταυρούλα, 9η Καρακαιδού Ιόλη, 17η Σώκαλη Σεβαστή, 19η Γιαννέλου Έλενα, 23η Μαυροειδέα Ηλιάνα, 36η Παπαδοπούλου Ελίνα, 38η Παπαδοπούλου Ιωάννα

Κατηγορία G2

4η Πετεινάρη Μαρία, 6η Πετεινάρη Βασιλική, 9η Δαλαχάνη Καλλιρρόη, 11η Μπίτσικα Γεωργία-Μαύρα, 16η Γιαννέλου Ιωάννα

Κατηγορία Β1

4ος Ασημακόπουλος Γιώργος , 5ος Ασημακόπουλος Θανάσης, 34ος Γιαννόπουλος Δημήτρης, 21ος Καρακαιδός Άλκης.

Κατηγορία Β2

7ος Δαλαχάνης Νικόλαος, 8ος Μπάκας Σταύρος.

Αγώνας 5 χλμ. (497 συμμετοχές)

Ανδρών

40ος Τριανταφυλλόπουλος Κοσμάς, 41ος Γάκης Νικόλαος, 51ος Ψυχογιάννης-Ψυρογιάννης Νικηφόρος.

Γυναικών

44η Ευαγγελία Ντόλου, 48η Ζέρβα Μαρία.